Οι τρεις κατασκευαστές κινητών φαίνεται πως θα προτιμήσουν το chip της Samsung για τις mid-range συσκευές τους.

Με την αποκάλυψη του νέου Exynos 1080 να απέχει μόλις λίγες μέρες, νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια γύρω από τα Exynos chipsets. Σύμφωνα με αναφορές του BusinessKorea που μετέφερε το GizmoChina, η Samsung θα προμηθεύει με Exynos chipsets τις Xiaomi, Oppo και Vivo, τρεις δημοφιλείς κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες.

Η κίνηση θα λάβει χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τους τρεις κατασκευαστές να προορίζουν τα chips για χρήση στα mid-range και budget smartphones τους, κάτι που μέχρι τώρα παρέχουν κατά βάση η Qualcomm με την MediaTek.

Μέσα από αυτή την κίνηση, η Samsung ευελπιστεί να διευρυνθεί το πελατολόγιό της στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς πέρα από δικές της συσκευές, Exynos χρησιμοποιούνται σε λίγα μοντέλα Motorola και Meizu - το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Motorola One Vision. Από την άλλη, η ίδια η Samsung έχει την τάση να ενσωματώνει Exynos σε ευρωπαϊκές εκδόσεις flagship κινητών της ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις για την αγορά των ΗΠΑ χρησιμοποιούν Snapdragon - οι απόψεις διίστανται ως προς το αν πρόκειται για σοφή ή όχι κίνηση.

Φυσικά, η σειρά Exynos δεν περιορίζεται σε budget επιλογές, καθώς ακόμη και premium συσκευές Samsung χρησιμοποιούν Exynos έναντι Snapdragon, όπως το πρόσφατο Samsung Galaxy S20 FE με τον Exynos 990. Επομένως, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και την υιοθέτησή της από την αγορά, ενδεχομένως να δούμε ισχυρότερους Exynos σε premium μοντέλα άλλων εταιρειών.

Με τον Exynos 1080 να αποκαλύπτεται στις 12 Νοεμβρίου, ίσως έχουμε κάποια σχετική έκπληξη ακόμη και κατά την παρουσίαση.

  • Like 2
  • Sad 1