Η Samsung Electronics αποκάλυψε πρόσφατα νέα προηγμένα chips, που έχει αναπτυχθεί για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο να καλύψει μέρος της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει.

Ένα από αυτά τα προηγμένα chips θα βρεθεί στο εσωτερικό του συστήματος infotainment της Volkswagen που έχει εξελιχθεί από την LG Electronics. Η ζήτηση για υψηλής τεχνολογίας (hi-tech), ειδικά εξελιγμένα για αυτοκίνητα chips που μπορούν να διαχειριστούν περισσότερη κατανάλωση ψυχαγωγικού περιεχομένου αλλά και τον αυξημένο αριθμό των ηλεκτρικών στοιχείων ενός σύγχρονου αυτοκινήτου βρίσκεται σε άνοδο δήλωσε ο Samsung σε ανακοίνωση της συμπληρώνοντας ότι σκοπεύει να απαντήσει ενεργά στην αυξημένη ζήτηση. 

Στα chips που ανέπτυξε το τμήμα σχεδιασμού chips της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας με την ονομασία Samsung LSI συμπεριλαμβάνεται ένα μοντέλο που επιτρέπει τη χρήση της τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών 5G για το κατέβασμα υψηλής ανάλυσης περιεχομένου και βίντεο κατά τη διαδρομή του αυτοκινήτου καθώς και ένα chip διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας για την σταθερή παροχή ισχύος στα διάφορα ηλεκτρονικά/ ηλεκτρικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Το πρώτο έχει την ονομασία Exynos Auto T5123 και είναι σύμφωνα με την εταιρεία η πρώτη λύση συνδεσιμότητας 5G για αυτοκίνητα επιτρέποντας ταχύτητες download έως και 5,1 gigabits per second. Συνεργάζεται με ποικιλία υποσυστημάτων συμπεριλαμβανομένου του PCI express interface ή της μνήμης LPDDR4x και ενσωματώνει δύο πυρήνες Cortex-A55 καθώς και σύστημα GNSS (Global Navigation Satellite System). Το δεύτερο είναι ένα Power Management IC ειδικά σχεδιασμένο για τους επεξεργαστές Exynos Auto V9 και Auto V7 με πολλές λειτουργίες προστασίας (OVP, UVP, SCP κ.λπ.).

samsungg2.jpg

Το σπουδαιότερο ενδεχομένως chip από όσα παρουσίασε η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι «ένας επεξεργαστής για συστήματα infotainment, ο οποίος μπορεί να “οδηγήσει” έως και τέσσερις οθόνες και δώδεκα κάμερες ταυτόχρονα και θα βρίσκεται στον υψηλής απόδοσης υπολογιστή (high-performance computer) της Volkswagen με την ονομασία In Car Application Server (ICAS) 3.1, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από το τμήμα εξαρτημάτων αυτοκινήτων της LG Electronics» αναφέρει η Samsung στην ανακοίνωση της.

Το chip έχει την ονομασία Exynos Auto V7 και ενσωματώνει οκτώ πυρήνες Cortex-A76 και έντεκα πυρήνες Mali G76 ενώ διαθέτει και μονάδα NPU για αναγνώριση φωνής, χειρονομιών ή προσώπου, για φωνητικές εντολές κ.ά.

Τόσο η Samsung όσο και η μεγάλη της αντίπαλος, LG, σκοπεύουν να επεκταθούν στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να επωφεληθούν από την τεράστια ζήτηση σε εξειδικευμένα chips για εφαρμογές τέτοιου τύπου που θα αυξάνεται διαρκώς.

  • Like 1