Η θυγατρική εταιρία της Samsung, STAR Labs, παρουσίασε επίσημα το μυστηριώδες Project Neon, το οποίο φέρνει ψηφιακά avatars τα οποία μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους.

Τα ψηφιακά είδωλα αποτελούν avatars τα οποία έχουν τη μορφή πραγματικών ανθρώπων οι οποίοι όμως είναι σχεδιασμένοι αποκλειστικά από το ίδιο το πρόγραμμα. Προσπαθώντας να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το Neon μέσα από το επίσημο δελτίου τύπου, μάλλον θα συνεχίσουμε να έχουμε απορίες, αφού η εταιρία δεν αποκαλύπτει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο αυτά δημιουργούνται ή τι ακριβώς εξυπηρετούν.

Η STAR Labs αναφέρει πως πρόκειται για ένα νέο είδος ζωής ενώ προσθέτει πως θέλει να προσθέσει ακόμη ένα νέο είδος στον πλανήτη μας, ανάμεσα στα εκατομμύρια τα οποία ήδη υπάρχουν. Τα ψηφιακά avatars, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα μπορούν να πραγματοποιούν συζητήσεις με τους χρήστες ενώ παράλληλα θα επιδεικνύουν πραγματικά συναισθήματα και ένα ανώτερο επίπεδο νοημοσύνης.

Η σχεδίασή τους βασίζεται σε πραγματικούς ανθρώπους και θα έχουν εκφράσεις και συναισθήματα για κάθε είδος συζήτησης. Το κάθε avatar ή όπως επίσημα λέγονται Neons, θα μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικές εργασίες ενώ θα είναι σε θέση να απαντά στις ερωτήσεις των χρηστών σε λίγα μόλις milliseconds. Δεν έχουν σχεδιαστεί ως AI προσωπικοί βοηθοί αλλά για να εξυπηρετήσουν κι άλλες ανάγκες όπως να αναλάβουν τη διαδικασία εγγραφής σε μία υπηρεσία χωρίς να επέμβει ο χρήστης, να συνομιλήσουν με έναν αντιπρόσωπο ή ακόμη και με το θυρωρό ενός ξενοδοχείου.

386434468_RGI1WRG.JPG.31ac55481dd6b79e0618b205bbdaefed.JPG

Η STAR Labs αναφέρει μάλιστα πως μελλοντικά τα Neons θα μπορούσαν να εργαστούν ως ηθοποιοί, εκπρόσωποι εταιριών, παρουσιαστές ειδήσεων ή απλά ως κοντινοί φίλοι. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η τεχνολογία AI της STAR Labs είναι ανώτερη από το Siri ή άλλες προσωπικές βοηθούς, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε απλά με μία Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία εκτελεί «λίγες» και συγκεκριμένες λειτουργίες, σε σύγκριση αν συνομιλούσαμε με έναν πραγματικό άνθρωπο.

Η εταιρία αναφέρει πως χρησιμοποιεί ένα ειδικό λογισμό που ονομάζεται Core R3 για να κατασκευάσει τα Neons και αυτή η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με την τεχνολογία Deepfake ή άλλες μεθόδους δημιουργίας ψηφιακών οντοτήτων. Βέβαια δεν αναφέρει πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία αλλά σε κάθε περίπτωση η δημιουργία ψηφιακών ανθρώπων, αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση.

  • Like 1