Μπορεί η CES 2024 να ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου, αλλά ορισμένες εταιρείες όπως η Samsung μας κάλεσαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να δούμε λίγο νωρίτερα τις σημαντικότερες ανακοινώσεις τους.

Μία από τις ανακοινώσεις της Samsung που ξεχωρίζουν, είναι η πρώτη διάφανη τηλεόραση που στηρίζεται στην τεχνολογία MicroLED, για την οποία η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έκθεση.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, μπορείτε κυριολεκτικά να δείτε μέσα από την οθόνη, αλλά και να δείτε εκθαμβωτικές εικόνες που μοιάζουν να αιωρούνται στον αέρα δίνοντας μια 3D αίσθηση χωρίς την ανάγκη να φοράτε ειδικά γυαλιά. Ενδεικτικά, η Samsung την περιγράφει ως "συνδυασμό ανώτερης δεξιοτεχνίας με έξι χρόνια ακούραστης έρευνας και ανάπτυξης".

Για να τονίσει τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας τηλεόρασης έναντι ανταγωνιστικών τεχνολογιών, η Samsung προχωρά σε σύγκριση δίπλα δίπλα με μια Transparent OLED τηλεόραση καθώς και με μια Transparent LCD. Η πρόταση της εταιρείας ξεπερνά όπως είδαμε την OLED πρόταση σε φωτεινότητα και καθαρότητα αφού μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα τα αντικείμενα στην άλλη πλευρά χωρίς κάποια απόχρωση.

Βέβαια το ερώτημα παραμένει γιατί κάποιος να επιλέξει μια τέτοια τηλεόραση στο μέλλον, με ένα σχετικό demo να δίνει μια πρώτη απάντηση. Σ’ αυτό, βλέπουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με το ζωντανό σκορ να αιωρείται ακριβώς μπροστά από το παιχνίδι, ενώ είναι δυνατή η παρακολούθηση ταυτόχρονα δύο γεγονότων από το ίδιο σημείο. Αυτό όπως φαίνεται θα είναι και το κύριο πλεονέκτημα παρόμοιων προτάσεων, με το περιεχόμενο και τη διαδραστικότητα να προστίθεται σε μια απλή μετάδοση δίνοντας περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη, χωρίς αυτός να χάνει τη δράση.

Για την ώρα πάντως όπως ενημερωθήκαμε, η εμπορική διάθεση  μιας Transparent MicroLED τηλεόρασης είναι μακριά, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία πάντως να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη Samsung όπως γίνεται ξεκάθαρο ειδικά φέτος.
 

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 2