Μέσα στον τεράστιο εκθεσιακό χώρο της Samsung στην IFA 2012, εντοπίσαμε ένα «πειραματικό» φορητό υπολογιστή ο οποίος διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση που έχουμε δει ποτέ σε PC laptop.

Το πρωτότυπο μοντέλο της Samsung στηρίζεται στον σχεδιασμό του φορητού υπολογιστή Series 9 με τη διαφορά ότι διαθέτει οθόνη με ματ επίστρωση και η οποία έχει ανάλυση 2560 x 1440 (220ppi) σε οθόνη 13.3' ιντσών. Η ματ επίστρωση βοηθά στην καταπολέμηση της γυαλάδας που υπάρχει σχεδόν σε όλους τους φορητούς υπολογιστές με αντικατοπτρισμούς του εξωτερικού χώρου που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κάνει δύκολη την θέαση της οθόνης.

 

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple κυκλοφόρησε στο εμπόριο πριν λίγους μήνες το νέο MacBook Pro το οποίο διαθέτει ακόμα υψηλότερη ανάλυση 2880 x 1800 σε οθόνη 15.4' ιντσών.

 

Στο πρωτότυπο που είδαμε και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, η Samsung ακολουθεί διαφορετική τακτική από την Apple και δείχνει την πραγματική ανάλυση στο desktop με αποτέλεσμα όλα να φαίνονται μικροσκοπικά κάτι που είναι αμφίβολο κατά πόσο θα βολεύει τον τελικό χρήστη.

 

Επιπλέον η Samsung παρουσίασε και ένα δεύτερο laptop το οποίο διαθέτει δύο οθόνες και μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

http://www.youtube.com/watch?v=5wgJoApU244

 

Η Samsung μας ενημέρωσε ότι είναι στις προθέσεις της εταιρείας να κυκλοφορήσει στο εμπόριο παρόμοιο φορητό υπολογιστή με τη συγκεκριμένη ανάλυση χωρίς όμως έχει να ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.