Για τους κατόχους παλαιών μοντέλων smartphone της Samsung οι οποίοι αναρωτιούνται για το πότε και αν η συσκευή τους θα αναβαθμιστεί σε Android 4.4.2 KitKat, η ιστοσελίδα SamMobile έχει όλες τις τελευταίες πληροφορίες που δεν κρύβουν και μια (αρνητική) έκπληξη.

Με βάση την παρακάτω λίστα η οποία αποτελεί προέρχεται από τη Samsung, τα μοντέλα της Samsung που θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση του Android είναι το Galaxy Note II, Galaxy Note II LTE, Galaxy S3 LTE, Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Mini LTE, Galaxy Note 3 Neo, Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 και Galaxy Mega 6.3. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές θα λάβουν την αναβάθμιση τον επόμενο μήνα ενώ ήδη σε αρκετές χώρες έχει κυκλοφορήσει η αναβάθμιση για το Galaxy Note II.

 

Δυστυχώς στη λίστα δεν περιλαμβάνεται ένα από τα best seller της Samsung, η ευρωπαική έκδοση του Galaxy S3 (GT-I9300) όπου γίνεται συγκεκριμένα λόγος για «ακύρωση της κυκλοφορίας της αναβάθμισης εξαιτίας άλυτων προβλημάτων».

 

kitkat-Update-status.jpg

 

Ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι το Galaxy S3 (GT-I9300) απέτυχε να περάσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές που έχουν σχέση με την ενσωμάτωση των εφαρμογών του γραφικού περιβάλλοντος TouchWiz κάτι που δημιουργεί πρόβλημα αδυναμίας φόρτωσης των βασικών εφαρμογών του Android. Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος αντίπαλος του Galaxy S3, το HTC One X δε θα δεχθεί και αυτό την αναβάθμιση ύστερα από ανακοίνωση της HTC, μια απόφαση που δημιούργησε αντιδράσεις από τους κατόχους της συσκευής.

 

Για την ώρα και μέχρι να υπάρχει νεότερη ενημέρωση, η αναβάθμιση σε Android KitKat για το Galaxy S3 έχει ακυρωθεί, μια απόφαση που πιθανόν να ανακληθεί στο μέλλον αφού η Samsung δέχεται πιέσεις από την Google μιας και η συσκευή ήταν στην αγορά λιγότερο από 18 μήνες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το KitKat.

 

Link.png Site: SamMobile

 

Ενημέρωση 8/5/2014: Με δήλωση που απέστειλε στην ιστοσελίδα SamMobile, η Samsung επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat δε θα κυκλοφορήσει για το Galaxy S3 (I-9300) καθώς και για το Galaxy S III mini. Ο λόγος όπως αναφέρει η Κορεατική εταιρεία είναι το 1 GB RAM που διαθέτουν και οι δύο συσκευές όπου «δεν επιτρέπει να στηρίξουν αποτελεσματικά την αναβάθμιση της πλατφόρμας ώστε να υπάρχει μια ομαλή εμπειρία κατά τη χρήση».