Η Samsung επιβεβαίωσε για πρώτη φορά, ότι εργάζεται πυρετωδώς και ετοιμάζει την διάθεση ενός smartwatch που λέγεται ότι θα ανταγωνιστεί τα Pebble και την αντίστοιχη φημολογούμενη συσκευή της Apple. Η επιβεβαίωση αυτή ήρθε από τον Lee Young Hee, υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung σε δήλωση που παραχώρησε στο Bloomberg.

Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει περάσει από τότε που η εταιρεία παρουσίασε το Galaxy S4, εντούτοις όμως στέλεχος της, δήλωσε στον Τύπο ότι προετοιμάζεται και η διάθεση ενός smart watch. «Ετοιμάζουμε πυρετωδώς το συγκεκριμένο προϊόν εδώ και αρκετό καιρό, ετοιμάζουμε προϊόντα του μέλλοντος και το νέο smart watch αναμφισβήτητα είναι ένα από αυτά», φέρεται να δήλωσε συγκεκριμένα.

 

Ο Lee δεν αναφέρθηκε στα τεχνικά του χαρακτηριστικά ούτε αποκάλυψε την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης και διάθεσής του στην αγορά. Οι φήμες σχετικά με την κατασκευή ενός smart watch ήλθαν στο προσκήνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από ένα σχετικό leak σε Κορεατική ιστοσελίδα που έκανε λόγο για μια συσκευή με την ονομασία "Altius" ενώ λίγο αργότερα φήμες ήθελαν και την Apple να διαθέτει ομάδα 100 εργαζομένων στην ανάπτυξη του smart watch.

 

Η Samsung έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί με τη δημιουργία "έξυπνου" ρολογιού, με την παρουσίαση του SPH-WP10 το 1999 αλλά και του S9110 λίγο καιρό μετά το οποίο υποστήριζε Bluetooth και συγχρονισμό με το Outlook.

 

samsung-sph-wp10_560.jpeg

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/mobile/2013/03/19/samsung-vp-confirms-that-the-company-is-developing-a-smart-watch/[/url]']thenextweb.com