Όπως είναι γνωστό, η Samsung είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην ανάπτυξη και στην κατασκευή αισθητήρων για κάμερες κινητών.

Η Samsung ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοίνωσε την κατασκευή αισθητήρων 64MP και 108MP για smartphones. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για το μέλλον της τεχνολογίας μάλιστα, που υποστηρίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην… αρχή.

Σε ένα editorial στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Yongin Park, επικεφαλής της Sensor Business Team της Samsung αποκάλυψε ότι στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ενός αισθητήρα 600MP που θα προσφέρει περισσότερη λεπτομέρεια από αυτή που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.  Σύμφωνα με τον κ. Yongin Park, τα υγιή ανθρώπινα μάτια φτάνουν σε ανάλυση τα 500MP, και ο στόχος της ομάδας του είναι να αναπτύξουν αισθητήρες που θα ξεπερνούν την παραπάνω ανάλυση και οι οποίοι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές εκτός της αγοράς των smartphones.

2116264827_.jpg.bd78182e30e91a66c5f39f4a72a0dc82.jpg

Ο αισθητήρας ISOCELL Bight HM1 στο Samsung Galaxy S20 Ultra και ο ISOCELL Bright HMX στο Xiaomi Mi Note 10 μπορούν να «παράγουν» αρχεία 108MP, ωστόσο δημιουργήθηκαν κατά πρώτο λόγο για να τραβούν σε «binned» λειτουργία προσφέροντας αρχεία 12MP και 27MP αντίστοιχα. Φυσικά, ένας αισθητήρας 600MP θα ήταν υπερβολικά μεγάλος για να «χωρέσει» σε ένα smartphone, όχι όμως και ακατόρθωτο αν μικρύνει αρκετά το μέγεθος των εικονοστοιχείων για παράδειγμα (οι παραπάνω αισθητήρες της Samsung διαθέτουν εικονοστοιχεία 0,8μm ενώ η εταιρεία έχει παρουσιάσει και αισθητήρα με εικονοστοιχεία 0,7μm). Αν και ο κ. Park δεν έκανε γνωστές ημερομηνίες ή deadlines, εντούτοις το camera module των 600MP ενδέχεται να ανακοινωθεί νωρίτερα από όσο πιστεύουμε.

GSMArena

  • Like 5