Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα τη δική της πρόταση στα Windows 8 tablets, παρουσιάζοντας το ATIV Smart PC, το οποίο όπως και το Asus Transformer έχει ¨διχασμένη προσωπικότητα" και σε ελάχιστες κινήσεις μετατρέπεται από laptop σε tablet. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα σε δύο εκδόσεις, με την απλή έκδοση να ενσωματώνει επεξεργαστή Atom, ενώ η pro έκδοση διαθέτει επεξεργαστή i5 της Intel.

Μία από τις διαφορές των δύο εκδόσεων είναι ο αποθηκευτικός τους χώρος όπου δίνονται επιλογές SSD σκληρού δίσκου με χωρητικότητα είτε 128GB είτε 256GB. Ακόμη ανάλογα με την έκδοση η μνήμη RAM είναι 4GB και 2GB αντίστοιχα, ενώ η Pro έκδοση έχει λίγο μεγαλύτερο πάχος 11.9 χιλιοστά με 13.5 ώρες αυτονομία έναντι 9.9 χιλιοστών της απλής έκδοσης και 8 ώρες αυτονομίας.

 

Και οι δύο εκδόσεις έρχονται με θύρες microHDMI και miniSD, ενώ το πληκτρολόγιο δίνει δύο επιπλέον USB 2.0 θύρες. Σημειώνεται ότι η Pro έκδοση διαθέτει μία ξεχωριστή θύρα USB 3.0, σε αντίθεση με την απλή έκδοση που η θύρα αυτή έχει αντικατασταθεί θύρα πρότυπο USB 2.0.

 

 

 

Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν το ειδικό στυλό της Samsung και περιλαμβάνουν την εφαρμογή Note που το υποστηρίζει, όπως επίσης υποστηρίζεται λειτουργία multitouch 10 δαχτύλων. Η εταιρεία δεν έχει ανακοίνωση την ημερομηνία διάθεσης του συγκεκριμένου tablet αλλά ούτε επίσης και την τιμολόγησή του.

 

http://www.youtube.com/watch?v=FRj0u0xUreE