Το CNBC αναφέρει ότι η Samsung πρόκειται να λανσάρει ένα «foldable» smartphone προς το τέλος της χρονιάς, και πως ο CEO της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας Dj Koh άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται η συσκευή να αποκαλυφθεί στο συνέδριο για developers της Samsung, τον Νοέμβριο.

Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρο ότι οι φίλοι της Samsung θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν την συσκευή με την «εύκαμπτη οθόνη» φέτος. Ο Dj Koh παραδέχτηκε ότι η συσκευή ήταν «πολύπλοκη» στην ανάπτυξη της και σύμφωνα με φήμες είναι πολύ πιθανό να ανήκει στη σειρά Galaxy Note.

Όπως είναι γνωστό, η Samsung πειραματίζεται με εύκαμπτες οθόνες OLED εδώ και χρόνια, ενώ αποκάλυψε και ένα από τα πρώτα κόνσεπτ της το 2012. Από τότε, η Samsung σύμφωνα με αναφορές δοκιμάζει smartphones με διπλή οθόνη (dual-screen) και με στόχο να φέρει κάποιου είδους συσκευή στην αγορά. Ο CEO της Samsung, Dj Koh δεν αποκάλυψε και πολλά για το φημολογούμενο smartphone, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η συσκευή και τα χαρακτηριστικά της –για να πετύχει εμπορικά- θα πρέπει να κάνει τους καταναλωτές να πουν: «wow, this is the reason Samsung made it».  

Samsung-foldable2.jpg.5ca70af65ed078122c1adc320b5c2fdd.jpg

Το 2014, η Samsung δημοσιοποίησε ένα διαφημιστικό που έδειχνε μία συσκευή -σαν ένα μικρό tablet- με εύκαμπτη οθόνη, που μπορούσε να διπλώνει ώστε να είναι περισσότερο «φορητή» για να χωράει στη τσέπη. Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal στις αρχές της χρονιάς, η συσκευή θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, και θα διπλώνει στη μέση σαν πορτοφόλι. Η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που θέλει να κυκλοφορήσει συσκευή με εύκαμπτη οθόνη: οι Lenovo, LG και Microsoft επιθυμούν να κυκλοφορήσουν παρόμοιες συσκευές.

The Verge