Η Samsung επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο τη λειτουργία Maintenance Mode η οποία προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα που έχει ο χρήστης στο Galaxy smartphone του αν αυτό βρεθεί για οποιαδήποτε λόγο στο service.

Έχοντας παρουσιάσει αρχικά τη λειτουργία στην Κορέα και την Κίνα για τη σειρά Galaxy S21, η Samsung ανακοίνωσε ότι η "Λειτουργία Συντήρησης" ελληνιστί, έρχεται σε πολύ περισσότερες χώρες και σε επιλεγμένες Galaxy συσκευές που τρέχουν το One UI 5. Την επόμενη χρονιά η λειτουργία θα επεκταθεί σε περισσότερα Galaxy μοντέλα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Η λειτουργία είναι ένας τρόπος δημιουργίας ενός ξεχωριστού λογαριασμού χρήστη όταν παραδίδει τη συσκευή για επισκευή, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν βασικές λειτουργίες χωρίς οι τεχνικοί να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει τη λειτουργία συντήρησης στο μενού «Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής» στις «Ρυθμίσεις» και να επανεκκινήσει το smartphone του. Μόλις γίνει η επανεκκίνηση, όλες οι προσωπικές πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των εγγράφων και των μηνυμάτων τους, θα περιοριστούν.

image.gif.d89879b9611f00f94bb60bd69cf31c7b.gif

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση, «μόλις ενεργοποιηθεί η Λειτουργία Συντήρησης, το άτομο στο οποίο έχει ανατεθεί η συσκευή δεν θα μπορεί να ανακτήσει τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από τον χρήστη. Τα δεδομένα ή οι λογαριασμοί που δημιουργούνται κατά τη χρήση της Λειτουργίας Συντήρησης διαγράφονται αυτόματα μόλις ο χρήστης εξέλθει από αυτή. Θα είναι σε θέση να κατεβάσει εφαρμογές στο Galaxy Store, αλλά αυτές θα διαγραφούν αυτόματα μαζί με τα δεδομένα ή τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν μόλις ο ιδιοκτήτης εξέλθει από τη Λειτουργία Συντήρησης».

  • Like 2