Η Samsung, o μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, επεκτείνεται διαρκώς με νέες μονάδες παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία εγκαινίασε και τυπικά –στα πλαίσια της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου της Ν. Κορέας, Moon Jae-in στην Ινδία- την λειτουργία μίας νέας μονάδας στην πόλη Nodia, στη βόρεια περιφέρεια Gautam Buddh Nagar της πολιτείας Uttar Pradesh, μια εγκατάσταση που η Samsung ισχυρίζεται ότι σήμερα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καταλαμβάνοντας έκταση 141 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η Samsung έχει ήδη σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ, στη Κορέα και στη Βραζιλία, αλλά με την ανάπτυξη της αγοράς των smartphones να γνωρίζει επιβράδυνση σε αυτές τις περιοχές, η Νοτιοκορεατική εταιρεία έστρεψε τη προσοχή της στην Ινδία - όπου η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα είναι περισσότερο ενθαρρυντική. Η επέκταση των επιχειρήσεων της Samsung στη Noida, στην Ινδία- πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας στην χώρα - θα βοηθήσει τη Samsung να αυξήσει την τηλεφωνική παραγωγή της σχεδόν κατά 50%.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο θα φτάσει μέχρι και 120 εκατομμύρια τηλέφωνα ετησίως – σχεδόν διπλάσια από τα 67 εκατομμύρια ετησίως που κατασκευάζονταν μέχρι πρόσφατα στην Ινδία- και ενδεχομένως θα αφορά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως ψυγεία και επίπεδες τηλεοράσεις. Η τεράστια αυτή επένδυση θα επιτρέψει στην Samsung να εξυπηρετήσει και άλλες γειτονικές αγορές, και μάλιστα ταχύτερα από τους ανταγωνιστές της ενδεχομένως.

Η μονάδα παραγωγής Noida είναι η δεύτερη μονάδα παραγωγής της Samsung στην Ινδία, και θα λειτουργεί παράλληλα με τη μονάδα παραγωγής Sriperumbudur. Πάνω από το 10% της συνολικής παραγωγής της προέρχεται από τα εργοστάσια της στην Ινδία - αλλά το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στο 50% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Engadget

  • Like 1