Ανά τα χρόνια έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στη CES και φέτος, στη συγκεκριμένη κατηγορία θα εντάξουμε και το Samsung The FreeStyle.

Ο μικρός και φορητός αυτός προτζέκτορας που αποκάλυψε η Samsung σκοπεύει να φέρει μεγάλη, ποιοτική εικόνα οπουδήποτε χρειαστεί ο χρήστης για να αξιοποιήσει με το δικό του τρόπο το διαθέσιμο χώρο.

 


Έχει κυλινδρικό σχήμα και το μέγεθός του δεν ξεπερνάει τα 15.8 εκατοστά σε ύψος και 9.3 εκατοστά σε διάμετρο. Ένα stand ενσωματωμένο στις πλευρές του προσφέρει λίγα εκατοστά κενό μεταξύ του The FreeStyle και της επιφάνειας στην οποία τοποθετείται ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης γωνίας σε έως και 180 μοίρες. Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι του: η ευελιξία στην τοποθέτηση. Μπορεί να τοποθετηθεί σαν ένα κρεμαστό φωτιστικό και να προβάλλει εικόνες προς τα κάτω ή να ρυθμίζεται για να προβάλλει σε έναν τοίχο – παράλληλα, με ένα ειδικό καπάκι μεταμορφώνεται σε πραγματικό φωτιστικό, διαχέοντας φως σε όλο το χώρο. 

Το μέγεθος εικόνας ρυθμίζεται από τις 30” έως τις 100” (απόσταση από τον τοίχο: 79.5cm και 265.4cm, αντίστοιχα), προβάλλει περιεχόμενο σε ανάλυση Full HD (1080p) και μάλιστα υποστηρίζει HDR10 φυσικά για σχετικό περιεχόμενο που επίσης το υποστηρίζει. Παρότι δε γνωρίζουμε την τεχνολογία προβολής, εικάζουμε πως πρόκειται για έναν προτζέκτορα τεχνολογίας LED που συνεπάγεται χιλιάδες ώρες διάρκειας ζωής και πρακτικά μηδενική ανάγκη για συντήρηση ή ανταλλακτικά, δύο σημεία όπου οι προτζέκτορες λάμπας υποφέρουν συγκριτικά με τους LED.

20220104_202758_result.jpg.5fa8b4617cedfe7a82b6a3cd23c1eb5b.jpg


Με αυτά κατά νου, μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τις θύρες USB-C και micro-HDMI για να συνδέσει laptop ή ακόμη και παιχνιδοκονσόλα απευθείας με τον προτζέκτορα. Για κινητά, η διαδικασία είναι ακόμη πιο απλή αφού μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω SmartThings ή AirPlay 2. Συνεργάζεται με ορισμένες τηλεοράσεις Samsung, ώστε να προβάλλεται ταυτόχρονα το περιεχόμενό της σε εκείνη και στο The FreeStyle (πιθανώς σε ένα άλλο δωμάτιο) ή μόνο από τον προτζέκτορα αν η τηλεόραση είναι κλειστή. Η θύρα USB-C χρησιμοποιείται επίσης για σύνδεση σε ρεύμα, καθώς παρότι διαθέτει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, αν κάποιος θέλει να το χρησιμοποιεί για ώρες σίγουρα θα χρειαστεί μια σταθερή πηγή ενέργειας.

Μέσω των Auto Keystone, Auto Leveling και Auto Focus, η εικόνα παραμένει πάντα ευθυγραμμισμένη και καθαρή ανεξάρτητα από την τοποθέτηση της συσκευής –σε μια στραβή επιφάνεια, ας πούμε, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό όπως θα δείτε και στο βίντεο. Για άλλες μικρορυθμίσεις εικόνας, δε χρειάζεται να ακουμπήσει κανείς τον προτζέκτορα καθώς αρκεί να χρησιμοποιήσει το κινητό ή το περιλαμβανόμενο χειριστήριο (που δε διαφέρει πολύ από μιας τηλεόρασης). Στο κομμάτι του χειρισμού υποστηρίζονται φωνητικές εντολές μέσω της ψηφιακής βοηθού Bixby. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία και προβάλλει εικόνες τότε ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει τη ροή του βίντεο με φωνητικές εντολές, ενώ όταν είναι “off” θα μπορεί να αναπαράγει μουσική. Αυτά μέσω των ενσωματωμένων far-field μικροφώνων και των στερεοφωνικών ηχείων ισχύος 5W που, κατά την εταιρεία, προσφέρουν ήχο 360 μοιρών. 

20220104_202830_result.jpg.058bd596cfa136dbccc6907aa65df3c3.jpg


Σε γενικές γραμμές, όσα προσφέρει το Samsung The FreeStyle είναι εντυπωσιακά δεδομένου του μεγέθους και των δυνατοτήτων του, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε περισσότερα για αυτό κατά την κυκλοφορία του. Προς το παρόν, η ημερομηνία διάθεσης δεν έχει γίνει γνωστή όμως η τιμή του τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει οριστεί στα $900.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη Samsung Hellas, το The FreeStyle θα διατεθεί στις 14 Φεβρουαρίου σε Ελλάδα και Κύπρο, με την περίοδο των προπαραγγελιών να ενεργοποιείται στις 20 Ιανουαρίου.

  • Like 2
  • Thanks 2