Η 5K ViewFinity S9 οθόνη της Samsung κυκλοφορεί από τον επόμενο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες Mac και PC να την αποκτήσουν στην τιμή των 1.599 δολαρίων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την πρώτη του οθόνη 5K στη CES τον Ιανουάριο και την κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στη Νότια Κορέα. 

Η Samsung σχεδίασε την οθόνη ViewFinity S9 5K 27 ιντσών για δημιουργούς, με υποστήριξη HDR 600, ματ επίστρωση για μείωση των αντανακλάσεων και λειτουργία Eye Saver Mode πολύωρη χρήση. Η πρώτη 5K οθόνη της εταιρείας διαθέτει ανάλυση 5.120 x 2.880, 99% DCI-P3 και 221 pixels ανά ίντσα. Επιπλέον, μπορείτε να βαθμονομήσετε την οθόνη μέσω της εφαρμογής SmartThings είτε στη Βασική λειτουργία, η οποία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις gamma και την ισορροπία λευκού, είτε στην Επαγγελματική λειτουργία, η οποία ελέγχει τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος ή τον χώρο. Περιλαμβάνει web κάμερα με ανάλυση 4K η οποία είναι συμβατή με PC και με Mac. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ViewFinity S9 5K κοστίζει ακριβώς το ίδιο με τον ανταγωνιστή της, την οθόνη 27 ιντσών Apple Studio Display, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2022. Η πρόταση της Samsung  έχει τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης, αλλά προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά στο σύνολο από την Apple Studio Display (ή τουλάχιστον τα περιλαμβάνει χωρίς επιπλέον κόστος). Η Apple χρεώνει επιπλέον 400 δολάρια για να ρυθμίσετε το ύψος και τη γωνία της οθόνης σας και ένα επιβλητικό ποσό 2.299 δολαρίων αν θέλετε επίσης την έκδοση με nano-texture glass. Επιπλέον, το VieFinity S9 5K διαθέτει web κάμερα 4K έναντι της επιλογής 12MP της Apple.