Στην έκθεση CES 2018, η Samsung αποκάλυψε τον «τοίχο της», μία τηλεόραση 4K τεχνολογίας MicroLED με διαγώνιο 146 ιντσών στην οποία έδωσε το όνομα «The Wall».

Τότε, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την τηλεόραση και να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς της εταιρείας για κορυφαία χρωματική απόδοση και φωτεινότητα αλλά και κορυφαία αντίθεση που αγγίζει τα επίπεδα της τεχνολογίας OLED.

Τώρα, μερικούς μήνες μετά την έκθεση CES μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Samsung Display, Han Jong-hee ανακοίνωσε ότι η Samsung θα ξεκινήσει την παραγωγή της οθόνης που ονομάζει «The Wall» τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ετοιμάζει και μία λεπτότερη "consumer" έκδοση της τηλεόρασης.

Θα έχει πάχος 30mm σε σύγκριση με τα 80mm του «The Wall»  και ενώ βεβαίως απευθύνεται σε λίγους “η τιμή της δεν θα είναι τόσο υψηλή όσο πιστεύουν ορισμένοι” είπε ο Han Jong-hee. H Samsung που ανέπτυξε αρχικά την τεχνολογία OLED για οθόνες για smartphones, στις τηλεοράσεις ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τεχνολογία Quantum LED (QLED), αφήνοντας την αντίπαλο της LG να σημειώνει πρόοδο με τη τεχνολογία OLED στις τηλεοράσεις.

Αν και οι σύγχρονες τηλεοράσεις QLED της Samsung είναι καλύτερες από ποτέ, πολλοί reviewers βρίσκουν τη τεχνολογία OLED να είναι ανώτερη. Ως εκ τούτου, η Samsung εργάζεται στην MicroLED τεχνολογία ως πιθανή εναλλακτική λύση για την OLED. Οι τηλεοράσεις MicroLED, όπως οι OLED, έχουν εικονοστοιχεία που εκπέμπουν το δικό τους φως, εξαλείφοντας την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό. Και οι δύο τεχνολογίες επιδεικνύουν υψηλό λόγο αντίθεσης 10.000 προς 1 και πραγματικά μαύρα, ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις οθόνες τεχνολογίας LED.

Ωστόσο, η Samsung ισχυρίζεται ότι επειδή στη τεχνολογία MicroLED χρησιμοποιούνται ανόργανα υλικά, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και “υποφέρουν” σε μικρότερο βαθμό από το λεγόμενο “burn-in” έναντι των τηλεοράσεων που βασίζονται στη τεχνολογία OLED.

Δεδομένου ότι οι οθόνες του είδους κατασκευάζονται από μια σειρά τετράγωνων αρθρωμάτων MicroLED, μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε μέγεθος και διαστάσεις (τα μικρότερα ωστόσο “αρθρώματα-πάνελ" είναι ορατά από κοντά, και είναι σαν να σχηματίζουν ένα μοτίβο “σκακιέρας” που αποσπάει την προσοχή σύμφωνα με τον Devindra Hardawar του Engadget). Λογικά, δεν θα αργήσουμε να μάθουμε αν το συγκεκριμένο ζήτημα με τον αρθρωτό σχεδιασμό έχει διορθωθεί στα μοντέλα παραγωγής, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Engadget

  • Like 2