Η Apple ανακοίνωσε την πρότασή της στο χώρο της μικτής πραγματικότητας με το σύστημα Vision Pro στις αρχές του περασμένου μήνα.

Αν και η συσκευή κοστίζει 3.500 δολάρια, οι περιπτώσεις χρήσης που προσφέρει είναι αρκετά περιορισμένες. Ενώ το headset δεν θα φτάσει στα χέρια των χρηστών μέχρι κάποια στιγμή στις αρχές του 2024, οι οπαδοί του Android ίσως χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για να πάρουν στα χέρια τους την αντίστοιχη πρόταση της Samsung.

Πριν από μερικές εβδομάδες αναφέρθηκε ότι το Apple Vision Pro ανάγκασε τη σχεδιαστική ομάδα της Samsung να επανασχεδιάσει το δικό της XR σύστημα. Σημειώστε ότι με τον όρο XR, η Samsung εννοεί Extended Reality, το οποίο περιλαμβάνει AR και VR. Η τελευταία αναφορά από το SBS Biz αναφέρει ότι το XR headset της Samsung θα καθυστερήσει έξι μήνες. Το XR σύστημα είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2024, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πλέον θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024 ή αργότερα.

Η Samsung και η Google θέλουν το XR να είναι μια πλατφόρμα και όχι ένας άμεσος ανταγωνιστής για το επερχόμενο Meta Quest 3.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα υπομνήματα που εστάλησαν στους συνεργάτες που αναλαμβάνουν την κατασκευή της οθόνης, η Samsung αποφάσισε να αναθεωρήσει τις εσωτερικές προδιαγραφές και τις επιδόσεις της. Λόγω της αλλαγής του σχεδιασμού και άλλων βελτιώσεων, το Samsung XR σύστημα θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Η Samsung θέλει να βγάλει το καλύτερο προϊόν για να ανταγωνιστεί το Apple Vision Pro και ένας από τους σημαντικούς λόγους για την καθυστέρηση είναι ότι η εταιρεία θέλει να τοποθετήσει στο headset της οθόνες υψηλότερης ανάλυσης από αυτό του Vision Pro. Ανεξάρτητα από την καθυστέρηση, η Google εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στο λογισμικό για το Samsung XR σύστημα. Επιπλέον, η Google ακύρωσε τα σχέδια για την κυκλοφορία του AR headset της και αντ' αυτού αποφάσισε να καταβάλει όλες τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι το επερχόμενο XR headset θα είναι το καλύτερο.

Και οι δύο εταιρείες θέλουν να κάνουν το XR μια νέα πλατφόρμα και να προχωρήσουν τα πράγματα από εκεί στον κόσμο της μικτής πραγματικότητας που για πολλούς θεωρείται το μέλλον του computing.