Έχει τύχει ποτέ να στείλετε μήνυμα σε λάθος τηλεφωνική επαφή; Από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο συνέβη σε έναν αριθμό χρηστών κινητών της Samsung.

Χρήστες αναφέρουν στο επίσημο forum της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας και στο Reddit πως η επίσημη εφαρμογή μηνυμάτων (Messages) της Samsung στέλνει τυχαία φωτογραφίες και μηνύματα κειμένου σε άλλους χρήστες. Σε μία περίπτωση αναφέρθηκε ότι το app Messages απέστειλε ολόκληρη τη Συλλογή φωτογραφιών ενός χρήστη στην κοπέλα του μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολλοί που είχαν το πρόβλημα, και επειδή είχαν κοινό πάροχο την T-Mobile, υπέθεσαν ότι η «συμπεριφορά» του Messages app έχει να κάνει με μία πρόσφατη αναβάθμιση της υπηρεσίας μηνυμάτων επόμενης γενιάς RCS που φέρνει το RCS Universal Profile σε έναν αριθμό επιλεγμένων συσκευών (θεωρητικά επιτρέπονται τα group chats μέχρι και εκατό ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαφορετικών πάροχων κινητής τηλεφωνίας). Παρόλα αυτά, η T-Mobile υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι της Samsung. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας δήλωσε στο Gizmodo ότι η εταιρεία γνωρίζει για τις αναφορές και πως διερευνάει το ζήτημα. Να αναφέρουμε επίσης ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε μία συσκευή αλλά σε πολλές, μεταξύ των οποίων και των τελευταίων συσκευών της σειράς Galaxy S9.

Δεν είναι ακόμη σίγουρο πότε θα διορθωθεί το ζήτημα καθώς και η έκταση του (αν αφορά μόνο Αμερικανούς χρήστες ή και χρήστες σε άλλες χώρες), οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το app Messages και να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη εφαρμογή όπως το Android Messages της Google.

Engadget