Η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία από τη Samsung πλησιάζει.

Το Galaxy Z Fold3 πέρυσι αποδείχθηκε μια εξαιρετική, αλλά ακριβή ναυαρχίδα και η Samsung θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό της με την επόμενη αναδιπλούμενη πρότασή της, το Galaxy Z Fold4. Οι σχετικές διαρροές είναι συνεχείς τις τελευταίες εβδομάδες με έμφαση αναμενόμενα στην εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Δύο ξεχωριστοί tipsters του Twitter, ο Ice universe και ο Yogesh Brar, δημοσίευσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του Galaxy Z Fold4 που όπως φαίνεται θα είναι και οι τελικές. Αναμενόμενα το Galaxy Z Fold4 θα είναι ένα ισχυρό smartphone σε πολλούς τομείς, με λίγες αδυναμίες. Για αρχή, η συσκευή αναμένεται να ενσωματώνει το Snapdragon 8+ Gen 1 chipset. Το SoC που ανακοινώθηκε πρόσφατα προσφέρει αυξήσεις επιδόσεων και αποδοτικότητας σε σχέση με το Snapdragon 8 Gen 1 που βλέπουμε στη σειρά Galaxy S22, οπότε θα είναι ιδανική επιλογή για το νέο αναδιπλούμενο κινητό. Επιπλέον, βλέπουμε 12GB RAM (μπορεί να φτάσουμε και τα 16GB) και έως 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Η εσωτερική μεγάλη οθόνη θα έχει μέγεθος 7,6", τεχνολογίας AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ η εξωτερική θα είναι ένα εξίσου κορυφαίο OLED πάνελ με μέγεθος 6,2" και ανάλυση HD+. Τα μεγέθη και των δύο οθονών είναι πανομοιότυπα σε σύγκριση με αυτά του Z Fold3, κάτι που φαίνεται περίεργο δεδομένου ότι οι φήμες ανέφεραν ότι το Z Fold4 θα είναι στην πραγματικότητα πιο φαρδύ. Ωστόσο η πληροφορία μπορεί να μην είναι απαραίτητα αντιφατική αφού η συσκευή θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο πλάτος, με την οθόνη να γίνεται λίγο πιο ψηλή αλλά με διαφορετική αναλογία. Στον τομέα της μπαταρίας, αυτή θα έχει χωρητικότητα 4.400 mAh ενώ θα υποστηρίζει τυπική γρήγορη φόρτιση έως και 25W.

Στον τομέα της κάμερας, δεν θα πρέπει να περιμένετε κεντρικό σύστημα καμερών παρόμοιο με αυτό του Galaxy S22 Ultra. Θα πρέπει όμως να περιμένετε μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, αντί για την κάμερα 12MP που χρησιμοποιείται στο Z Fold3, το Z Fold4 μπορεί αντ' αυτού να αποκτήσει έναν κύριο αισθητήρα 50MP, όπως ισχύσει στα S22 και S22+. Αυτό θα πρέπει να υποστηρίζεται από έναν υπερμεγέθη φακό 16MP και έναν φακό zoom 3X 12MP. Οι πληροφορίες σχετικά με την μπροστινή εσωτερική κάμερα φαίνεται να είναι αντιφατικές, με τον πρώτο tipster να αναφέρει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια κάμερα με ανάλυση 4MP όπως αυτή στο Z Fold3 η οποία «κρύβεται» χωρίς να δημιουργεί την κλασσική οπή. Η δεύτερη πληροφορία κάνει αναφορά για μια κάμερα 16MP που θα διατηρεί την ίδια όμως δυνατότητα. Όσο για την κάμερα που θα βρίσκεται πάνω από την εξωτερική οθόνη, αυτή θα διαθέτει ανάλυση 10MP.

Γίνεται όλο και πιο σαφές το τι θα πρέπει να περιμένουμε από το επόμενο αναδιπλούμενο της Samsung, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας. Αν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της εταιρείας είναι κάποια ένδειξη, θα πρέπει να περιμένουμε τη διοργάνωση του επόμενου Unpacked event μέσα στον Αύγουστο, με τη λίστα να περιλαμβάνει και το Galaxy Z Flip4.

  • Sad 1