Η τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης της Samsung δεν περιορίζεται σε σχεδιασμούς τύπου «βιβλίου» όπως στην περίπτωση του Galaxy Fold, αλλά έχει και άλλες εφαρμογές.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το ετήσιο συνέδριο της Samsung Developer Forum, προχώρησε στην παρουσίαση ενός smartphone, που η οθόνη του διπλώνει «κάθετα» και ακολουθεί ένα τύπου clamshell form factor. Η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά την συγκεκριμένη ιδέα, ως μέρος της συνολικής εργασίας της στις αναδιπλούμενες συσκευές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το σύντομο demo που έδειξε στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο, δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει επενδύσει χρόνο και σκέψη στο εγχείρημα.

Στο σύντομο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα, βλέπουμε να πραγματοποιείται εγγραφή βίντεο σε ένα smartphone, αλλά καθώς διπλώνει η οθόνη, το παράθυρο που δείχνει την εικόνα, μετακινείται προς τα πάνω για να φανερώσει περισσότερα πλήκτρα ελέγχου.

Αν και η Samsung δεν φανέρωσε τα σχέδια της, ότι πράγματι ετοιμάζει δηλαδή μία τέτοια συσκευή, το πιθανότερο είναι μία τέτοια συσκευή να περιλαμβάνεται στα μελλοντικά της σχέδια, καθώς κατασκευάζει εδώ και αρκετό καιρό τύπου συσκευές τύπου clamshell ειδικά για την αγορά της Ν. Κορέας και της Κίνας. Έτσι, μία τέτοια συσκευή με αναδιπλούμενο σχεδιασμό και εύκαμπτη οθόνη μοιάζει με το επόμενο λογικό βήμα. Αν τώρα σκέφτεται την κυκλοφορία μίας τέτοιας συσκευές και σε άλλες αγορές, όπως στην Αμερικάνικη ή στην Ευρωπαϊκή είναι μία άλλη ιστορία. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην αφήσει μόνο της την Lenovo (Motorola) στην αγορά, που όπως είναι γνωστό ετοιμάζεται να αναβιώσει το RAZR.   

Engadget

 

 

  • Like 2