Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρόσφατης εκδήλωσης Unpacked της Samsung, οι προβολείς στράφηκαν στην εφαρμογή του Samsung Health, το οποίο είναι επικεντρωμένο στην υγεία.

Η εταιρεία τόνισε τις δυνατότητες παρακολούθησης του ύπνου του Galaxy Watch 6 καθώς και τα εργαλεία που παρέχει όπως η διαχείριση φαρμάκων. Επίσης, υπαινίχθηκε μια επικείμενη ενημέρωση του λογισμικού υγείας της. Εν μέσω αυτών των ενημερώσεων, η Samsung προσέφερε μια σύντομη γεύση από ένα επερχόμενο wearable το οποίο προσανατολισμό την υγεία, το Galaxy Ring. Όπως υποδηλώνει το όνομα αλλά και ένα πρώτο render που δημοσίευσε η Samsung, το Ring μοιάζει με δαχτυλίδι, με πολυάριθμους αισθητήρες ορατά ενσωματωμένους σε αυτό.

Ωστόσο, αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Η ημερομηνία κυκλοφορίας, οι λειτουργίες και η τιμολόγηση του Galaxy Ring παραμένουν άγνωστα. Είναι αβέβαιο αν το προϊόν θα κυκλοφορήσει πραγματικά στην αγορά, κάνοντας παραλληλισμούς με την κατάσταση που επικράτησε από το Galaxy Home. 

Η Samsung δεν είναι η πρωτοπόρος στον τομέα των δαχτυλιδιών με επίκεντρο την υγεία, αν και είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη εταιρεία που κάνει την είσοδό της σ’ αυτό το χώρο μέχρι στιγμής. Η Oura παράγει τέτοια προϊόντα εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας κυκλοφορήσει το Ring τρίτης γενιάς το 2022. Η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο σας, να μετρά τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να παρακολουθεί τις καθημερινές σας δραστηριότητες για να διασφαλίζει ότι επιτυγχάνετε συγκεκριμένους στόχους. Ενώ τα περισσότερα wearables προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες, συνήθως δεν έρχονται σε τόσο συμπαγή μορφή. Είναι λογικό να αναμένουμε ότι το Galaxy Ring της Samsung θα προσφέρει συγκρίσιμες λειτουργίες και θα είναι συμβατό με τις νέες μετρήσεις που εισάγονται στο Samsung Health, όπως το σκορ ζωτικότητας που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1