Μέσω ενός νέου οπτικού αισθητήρα, το επόμενο Galaxy Watch θα μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση διαβητικών.

Οι πρώτες φήμες για το επόμενο Galaxy Watch ήδη διαδίδονται, καθώς όπως αναφέρει το κορεάτικο μέσο ETNews, η Samsung σκοπεύει να προσθέσει παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα των κατόχων, στο επόμενο μοντέλο της με πιθανά ονόματα Galaxy Watch 4 ή Galaxy Watch Active 3.

Η λειτουργία αυτή θα κάνει πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση της ζάχαρης σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Η ανάγνωση θα γίνεται μέσω ενός οπτικού αισθητήρα, καταργώντας την ανάγκη για μικρή δόση αίματος. Ουσιαστικά η μέτρηση θα γίνεται με τον ίδιο τρόπου που το Galaxy Watch 3 (μεταξύ άλλων μοντέλων) είναι σε θέση να παρέχει στατιστικά οξυγόνου στο αίμα του χρήστη.

Δεν είναι κρυφό πως η Samsung καιρό τώρα εργάζεται σε εναλλακτικές μεθόδους παρακολούθησης γλυκόζης στο αίμα. Τον περασμένο χρόνο ανέπτυξε μια νέα μέθοδο παρακολούθησης την οποία ονόμασε Raman spectroscopy. Η διαδικασία χρησιμοποιεί lasers για αναγνώριση της χημικής σύνθεσης που σύμφωνα με τη Samsung, παρέχει τα υψηλότερα ποσοστά εύστοχων αποτελεσμάτων μεταξύ μεθόδων που δεν χρειάζονται δείγμα αίματος.

Ένα παρόμοιο σύστημα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ένα πρωτότυπο smartwatch στη CES 2021. Το smartwatch ήταν κατασκευασμένο από την Ιαπωνική startup εταιρεία Quantum Operations και έκανε ανάγνωση αίματος σε μόλις 20 δευτερόλεπτα. Η Samsung σίγουρα θα έβλεπε άνοδο στις πωλήσεις των smartwatch, αν καταφέρει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο στα επόμενα μοντέλα της. Σύμφωνα με έρευνα του CDC, ένας στους δέκα Αμερικανούς πάσχει από διαβήτη και τρεις στους δέκα έχει προ-διαβήτη.

Τέλος, γίνεται λόγος για παρουσίαση τριών νέων μοντέλων από τη Samsung στο επόμενο Unpacked event. Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν και οι τρεις νέες συσκευές προσφέρουν λειτουργία ανάγνωσης γλυκόζης στο αίμα, αλλά από τα όσα γνωρίζουμε, αναμένεται να περιλαμβάνεται στο premium μοντέλο της σειράς Galaxy Watch.

  • Like 3
  • Confused 1