Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σκληροί δίσκοι HAMR της Seagate προσφέρουν χωρητικότητα 32TB, με δυνατότητα στο μέλλον να φτάσουν τα 50TB ή και περισσότερο. 

Η Seagate ξεκίνησε τη διανομή των καινοτόμων σκληρών δίσκων (HDD) HAMR (Heat-assisted magnetic recording). Οι νέοι σκληροί δίσκοι HAMR χρησιμοποιούν ένα ειδικό λέιζερ και δίσκους από σταθερό μαγνητικό υλικό για να επιτρέψουν την ενισχυμένη αποθήκευση δεδομένων σε μια συμπαγή επιφάνεια, ξεπερνώντας τις δυνατότητες των σημερινών σκληρών δίσκων κάθετης μαγνητικής εγγραφής (PMR). Κάθε σκληρός δίσκος HAMR θα αποτελείται από δέκα δίσκους και είκοσι κεφαλές ανάγνωσης, με διαφορετική χωρητικότητα ανά δίσκο. Τα αρχικά μοντέλα διαθέτουν χωρητικότητα 3,2TB ανά πλακέτα, ενώ η Seagate έχει κατασκευάσει με επιτυχία πλακέτες με χωρητικότητα 3,6TB, 4TB και 5TB σε εργαστηριακές συνθήκες.

Ο οικονομικός διευθυντής της Seagate, Gianluca Romano, αναμένει ότι οι νέοι HAMR HDD θα υπάρξουν σε επαρκή αποθέματα στις αποθήκες της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους, με την πρώτη παρτίδα χωρητικότητας που υπερβαίνει τα 30TB να αποστέλλεται στις αρχές του επόμενου έτους. 

Ωστόσο, η εισαγωγή της τεχνολογίας HAMR από τη Seagate δεν συνεπάγεται την άμεση διακοπή των δίσκων PMR και των δίσκων μαγνητικής εγγραφής (SMR), καθώς η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να κατασκευάζει μοντέλα που θα στηρίζονται και στις 2 τεχνολογίες.

  • Like 14
  • Thanks 1