Η Leica φαίνεται πως βρήκε ένα νέο συνεργάτη στον χώρο της κατασκευής smartphones  καθώς το θρυλικό όνομα «κοσμεί» τώρα και την κάμερα του Sharp Aquos R6 που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά.

Η συσκευή της Sharp επίσης διαθέτει έναν μεγάλου μεγέθους αισθητήρα 20 MP (1-inch), ο οποίος έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τους αισθητήρες που συναντούμε στις high-end κάμερες RX100 της Sony (αυτή την περίοδο, ο μεγαλύτερος αισθητήρας που βρίσκεται σε smartphone είναι ο αισθητήρας 1/1.12-inch του Xiaomi Mi 11 Ultra).

Ο αισθητήρας βρίσκεται πίσω από έναν φακό Summicron f:1/9 (19mm), ο οποίος είναι ευρυγώνιος και… μοναδικός καθώς στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει μόνο μία κάμερα. Βεβαίως, συνοδεύεται από έναν αισθητήρα ToF (Time-of-Flight) και από ένα φλας.

sharp. r6.jpg

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, έχουμε οθόνη 6,6 ιντσών τεχνολογίας Pro IGZO ILED με ανάλυση 2.730 x 1.260 pixels, variable refresh rate από 1-240Hz και peak brightness στα 2000 nits. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 888 SoC σε συνδυασμό με 12GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 5.000mAh. Το Sharp Aquos R6 θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τον Ιούνιο από τους παρόχους NTT Docomo και SoftBank. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή του αλλά ούτε και για τις προθέσεις της εταιρείας να το διαθέσει σε άλλες αγορές.

  • Like 3