Όπως αναμενόταν, σε σχετική μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η OnePlus, αδερφή εταιρεία της Oppo, ανακοίνωσε τη νέα ναυαρχίδα της, OnePlus 5.

Η συσκευή έχει πανομοιότυπο σχεδιασμό με το R11 της Oppo, και κατά συνέπεια και με το iPhone 7 Plus, και ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι η διπλή κύρια κάμερα. Οι δύο κάμερες, που συνεργάζονται για να προσφέρουν διάφορα εφέ (bokeh κ.ά) βασίζονται σε δύο αισθητήρες της Sony, στα 20 Megapixels και 16 Megapixels και σε συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.7 και f/2.6 αντίστοιχα.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο αισθητήρας των 16 Megapixels ήταν “tailor-made”, δηλαδή κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της, και διακρίνεται για την εξαιρετική του απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, ενώ συνεπικουρείται από ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας. Η κάμερα των 20 Megapixels με το σύστημα φακών telephoto δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιήσει λειτουργίες όπως το “Portrait mode” στο iPhone που θολώνει το παρασκήνιο ενώ διατηρεί σε υψηλό επίπεδο ευκρίνειας τα πρόσωπα στο προσκήνιο. Χάρη στον δεύτερο, υψηλής ανάλυσης αισθητήρα, η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης σύμφωνα με την OnePlus έχει αυξηθεί έως και κατά 40%.

 

Στην πρόσοψη, η συσκευή διαθέτει μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 16 Megapixels (f/2.0, EIS, 1,0μm) καθώς και ένα ταχύτατο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Το νέο OnePlus 5 βασίζεται στο κορυφαίο SoC (System-on-Chip) της Qualcomm, Snapdragon 835 με επεξεργαστή συχνότητας λειτουργίας έως και 2,45GHz, που συνεργάζεται με 6GB ή 8GB RAM και με 64GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.

 

Η συσκευή διαθέτει οθόνη AMOLED με διαγώνιο 5,5 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και το πρότυπο DCI-P3, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο χρωματικό εύρος. Το OnePlus 5 έχει πάχος 7,25 χιλιοστών και επομένως, το μεταλλικό του σώμα είναι από τα κομψότερα, και διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3300mAh. Το λογισμικό βασίζεται στο Android 7.1 Nougat και στο Oxygen OS που περιλαμβάνει τα Gaming Do Not Disturb Mode και Reading Mode.

 

Πρόκειται για το ακριβότερο μοντέλο OnePlus που έχει παρουσιαστεί έως σήμερα και με κόστος €499 για το μοντέλο των 6GB/ 64GB και €549 για το μοντέλο των 8GB/ 128GB (η πώληση του σε ορισμένες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινάει από αύριο ωστόσο η πώληση του από το online store της εταιρείας θα ξεκινήσει από τις 27 Ιουνίου). Υπενθυμίζουμε ότι το περσινό μοντέλο, το OnePlus 3, είχε κυκλοφορήσει με τιμή €399.