Σε μια εποχή που οι τιμές των αγαθών δείχνουν να αυξάνονται, οι καταναλωτές αναζητούν την πιο φθηνή λύση σε πολλές κατηγορίες προϊόντων. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση των κινητών τηλεφώνων, το κόστος των οποίων μπορεί να πέσει ακόμη και στα 30 ευρώ!

 

Καθώς οι κατασκευαστές έχουν δει ότι μπορεί οι πωλήσεις συσκευών με κόστος άνω των 350-400 ευρώ να είναι σημαντικές, όμως, εκείνες των 100 ευρώ και κάτω είναι που βελτιώνουν σημαντικά τα μερίδια αγοράς.

 

Ακόμη και πριν από την περίοδο της οικονομικής ύφεσης, πολλοί καταναλωτές είχαν αρχίσει να προτιμούν τα φθηνά κινητά τηλέφωνα, δεδομένου ότι έβλεπαν ότι οι ανάγκες τους καλύπτονταν με μία συσκευή που κοστίζει 70 με 100 ευρώ.

 

Μια πολύ μεγάλη μερίδα των χρηστών κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιεί τη συσκευή του μόνο για να πραγματοποιεί και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και για την αποστολή και λήψη σύντομων γραπτών μηνυμάτων. Ενδεχομένως να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο και ως ρολόι ή για ξυπνητήρι, όπως και για τηλεφωνική ατζέντα, χωρίς, όμως, να χρειάζεται και περισσότερες από 500 θέσεις για καταχωρίσεις τηλεφωνικών αριθμών.

 

Χωρίς σύνδεση

Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται και με το παραπάνω από τις συσκευές που είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμες στα ελληνικά καταστήματα και κοστίζουν κοντά στο επίπεδο των 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ορισμένες που πωλούνται έναντι 30 ευρώ. Και αναφερόμαστε σε συσκευές που πωλούνται χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να κάνει σύνδεση σε κάποιο δίκτυο που θα του έδινε επιδότηση.

 

Μάλιστα, πολλές από τις εν λόγω χαμηλού κόστους συσκευές έχουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο, αλλά και φωτογραφική κάμερα. Απλώς, η ανάλυση της τελευταίας είναι σχετικά χαμηλή, αλλά και πάλι είναι αρκετή για να απαθανατίσει ο κάτοχος της συσκευής κάτι στα γρήγορα.

 

Οσον αφορά τον σχεδιασμό τους, υπάρχουν επιλογές σχεδόν για όλα τα γούστα, καθώς είναι διαθέσιμες τόσο «κλασικού τύπου» συσκευές όσο και με αναδιπλούμενη οθόνη (clamshell) ή συρόμενο πληκτρολόγιο.

 

Επιπλέον, συνήθως οι συσκευές της εν λόγω κατηγορίας είναι μικρές σε μέγεθος, με αρκετά μεγάλη αντοχή όσον αφορά την μπαταρία. Μόνο «μειονέκτημα» το γεγονός ότι δεν λειτουργούν σε δίκτυα 3ης γενιάς, αλλά συνήθως αυτοί που τα προτιμούν δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσα από το κινητό τηλέφωνό τους. Σημειωτέον πως ακόμη και τα φθηνότερα κινητά τηλέφωνα έχουν πρόγραμμα για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, απλώς η ταχύτητα σύνδεσης δεν ξεπερνά τα 56 Kbps που προσφέρει το GΡRS.

 

Source.png Πηγή: ethnos.gr