Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα στατιστικά που ίσως υποψιαζόμασταν ότι ισχύουν όσον αφορά τη χρήση των smartphones: οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι μία από τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί πιο σπάνια ένας χρήστης έξυπνου τηλεφώνου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Ο2 και αναφέρει ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 24 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα για πλοήγηση στο Internet καθημερινά μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο, ενώ το χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιήσουμε τηλεφωνικές κλήσεις μόλις 12 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα την ημέρα.

 

Για την ακρίβεια, οι τηλεφωνικές κλήσεις αποτελούν την πέμπτη κατά σειρά πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία ενός smartphone, ενώ προηγείται η πλοήγηση στο Internet, η χρήση κοινωνικών δικτύων (17’), η μουσική (15’) και τα παιχνίδια (14’). Πιο κάτω από τις τηλεφωνικές κλήσεις έρχεται η αποστολή email (11’), τα sms μηνύματα (10’) και η παρακολούθηση τηλεόρασης και το ραδιόφωνο (μαζί 9’). Στο τέλος της λίστας βρίσκεται η χρήση της φωτογραφικής μηχανής (3’).

 

Ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά είναι το γεγονός ότι το 54% των χρηστών κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας χρησιμοποιεί τις συσκευές του για ξυπνητήρι, ενώ το 46% δηλώνει ότι είναι η μόνη συσκευή που χρησιμοποιεί για να ενημερώνεται για την ώρα και όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή. “Τα smartphones είναι πλέον ο σύγχρονος Ελβετικός σουγιάς, αντικαθιστώντας αντικείμενα όπως το ρολόι, την φωτογραφική μηχανή, τα βιβλία ή ακόμη και τους φορητούς υπολογιστές” αναφέρει ο David Johnson γενικός διευθυντής της Ο2.

 

Link.png Site: techradar.com