Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια ιδιαίτερα καλή περιόδος για την αγορά των smartphones, με τη φετινή χρονιά να πραγματοποιούνται οι περισσότερες ενεργοποιήσεις νέων συσκευών. Συγκεκριμένα την ημέρα των Χριστουγέννων σύμφωνα με το διαφημιστικό δίκτυο Flurry πραγματοποιήθηκαν 17.4 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις iOS και Android smartphones.

Για να γίνει αντιληπτό το ακριβές μέγεθος των νέων συσκευών, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι 20 ημέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου ο μέσος όρος νέων ενεργοποιήσεων έφτανε κατά μέσο όρο τα 4 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις καθημερινά. Την περσινή περίοδο των Χριστουγέννων ο αντίστοιχος αριθμός της συγκεκριμένης ημέρας ανήλθε “μόλις” στις 6.8 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις. Η εταιρεία Flurry συλλέγει τα δεδομένα της από πάνω από 260.000 εφαρμογές που ενσωματώνουν το σύστημά της, αλλά και σε συνδυασμό με τα επίσημα στατιστικά που ανακοινώνει η Google και η Apple.

 

Εκτός από τις συσκευές στην ημέρα των Χριστουγέννων μεγάλη αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των εφαρμογών που μεταφορτώθηκαν από τους χρήστες, με 328 εκατομμύρια μεταφορτώσεις να σημειώνονται στην πλατφόρμα του iOS και του Android. Όσον αφορά τα tablets, ο αριθμός των ενεργοποιήσεων αυξήθηκε κατά 51%, σε σύγκριση με το ποσοστό που αναλογεί στην αύξηση των ενεργοποιήσεων των smartphones που αντιστοιχεί στο 49%.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/ios-and-android-device-activations-break-new-christmas-2012-record[/url]']neowin.net