Το πρώτο Ubuntu Phone (η καμπάνια crowdfunding για την χρηματοδότηση του high-end Edge απέτυχε πριν καιρό στο Indiegogo) είναι πραγματικότητα και αποτελεί το προϊον συνεργασίας της Canonical με την Ισπανική εταιρεία BQ. Η ονομασία του είναι Aquaris E4.5 UE.

Το Aquaris E4.5 Ubuntu Edition διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών ανάλυσης 540 x 960 pixels και βασίζεται σε τετραπύρηνο (Cortex-A7) SoC της MediaTek με συχνότητα λειτουργίας 1,3GHz.

 

Συνοδεύεται από 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD ενώ πρόκειται για ένα 3G dual SIM smartphone. Διαθέτει WiFi, Bluetooth 4.0 και GPS ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 5,0 Megapixels. Η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 8,0 Megapixels.

 

Η Canonical υποστηρίζει ότι το λειτουργικό σύστημα Ubuntu προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία χρήσης από τα υπόλοιπα smartphones και το ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι τα "Scopes" στην homescreen, στα οποία ομαδοποιούνται υπηρεσίες και εφαρμογές που αφορούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ή λειτουργίες (για παράδειγμα στο Scope με την ονομασία "Nearby" βρίσκονται περιεχόμενο ή και συντομεύσεις εφαρμογών/ υπηρεσιών που σχετίζονται με την τοποθεσία κ.ά).

 

Υπάρχει βεβαίως launcher, κέντρο ειδοποιήσεων και ρυθμίσεων αλλά αυτό που θέλει να τονίσει η Canonical είναι ότι η εμπειρία χρήσης με το Ubuntu Phone είναι νέα και δεν βασίζεται σε πλήκτρα.

 

 

Η Ubuntu συνεργάστηκε στενά με πολλές εταιρείες όπως οι Amazon, Twitter, Facebook, SoundCloud, Spotify για να φέρει τις δημοφιλείς υπηρεσίες στην πλατφόρμα της.

 

To Aquaris E4.5 Ubuntu Edition όπως θα αντιληφθήκατε και από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι μία οικονομική σχετικά συσκευή, και η τιμή του δεν θα ξεπερνάει τα €169,9.

 

 

Link.png Site: SlashGear