Το CAT S60 είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με ενσωματωμένη θερμική κάμερα της καταξιωμένης στον χώρο εταιρείας FLIR.

Επιπλέον, διατηρεί τον ανθεκτικό σχεδιασμό που έχει κάνει γνωστή την CAT και όλα τα “rugged” χαρακτηριστικά που συναντούμε στις συσκευές της. Έτσι, είναι αδιάβροχο – έως και σε δύο μέτρα βάθος αν δεν ασφαλίσετε τους κίτρινους διακόπτες στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος, αλλά αν τους ασφαλίσετε τότε μπορείτε να περιμένετε αντοχή έως και στα 5 μέτρα βάθος- και αντέχει σε πτώσεις από τα 1,8 μέτρα στο τσιμέντο.

 

 

Η θερμική κάμερα που έχει την υπογραφή της FLIR (με Lepton thermal imaging sensor) βρίσκεται δίπλα σε μία παραδοσιακή κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels, και λειτουργεί τόσο ανεξάρτητα όσο και συμπληρωματικά.

 

Η συσκευή μπορεί να μετρήσει την θερμοκρασία αντικειμένων από απόσταση 15-30 μέτρων, και μπορεί να προσφέρει εικόνα ακόμα και μέσα από καπνό. Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να βοηθήσει τους πυροσβέστες, να εντοπίσουν την θέση των ανθρώπων στο εσωτερικού ενός κτιρίου γεμάτου με καπνό, ενώ μπορεί και να βοηθήσει έναν εργολάβο να ελέγξει την μόνωση σε διάφορα σημεία μίας οικοδομής ή να εντοπίσει από ποιες σωληνώσεις περνάει το ζεστό νερό κ.ά.

 

P1050773.jpg


P1050780.jpg

 

Στο εσωτερικό του νέου CAT S60, εντοπίζουμε το Qualcomm Snapdragon 617 SoC, 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη, που προστατεύεται από Gorilla Glass 4 και βεβαίως είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην πρόσοψη επιδεικνύει διαγώνιο 4,7 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 720p. Στην πρόσοψη επίσης υπάρχει και μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 5,0MP. Το CAT S60 “τρέχει” Android 6.0 Marshmallow και το κόστος του είναι €649.