Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας GfK, η μέση τιμή πώλησης των smartphones αυξήθηκε με ρυθμούς ρεκόρ πέρυσι το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, και αυξήθηκε και άλλο το τέταρτο τρίμηνο.

Οι καταναλωτές πλήρωναν κατά μέσο όρο $363 για smartphone. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της GfK, παρατηρείται αύξηση στη μέση τιμή τους που ισοδυναμεί με 10% από έτος σε έτος. Ο αριθμός των smartphones που πωλήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε ήταν μόλις 1%. Όμως τα έσοδα από τις πωλήσεις τους αυξήθηκαν σημαντικά, περίπου 11% παγκοσμίως. 

Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη όπου οι πωλήσεις μονάδων αυξήθηκαν κατά 7% αλλά την ίδια ώρα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28%. Στη Δυτική Ευρώπη και στη Κίνα, οι πωλήσεις smartphones σημείωσαν πτώση κατά 3% ωστόσο τα έσοδα παρουσίασαν επίσης αύξηση κατά 11%.

GFK1.png.df8e2714cbee0d807524ecd1a63031c5.png

Η GfK λέει πως αυτό οφείλεται στο νέο είδος των bezel-less smartphones, που εισήχθησαν στην αγορά από την κορυφή της (hiτηςend) και σιγά, σιγά βρίσκουν τον δρόμο τους προς τη mid-range αγορά.

Όλο το 2017, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% - συνολικά έφτασαν τις 1,46 δισεκατομμύρια- με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9%, υποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αύξηση στην μέση τιμή πώλησης των συσκευών.

Σύμφωνα επίσης με τη GfK, οι αναπτυγμένες αγορές σύντομα θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού, κάτι που θα ωθήσει τους κατασκευαστές να επικεντρωθούν στο να διατηρήσουν τους πελάτες τους και θα ενθαρρύνει τη καινοτομία και τη διαφοροποίηση.

GFK2.png.3fa2c3d41319aed312eecfd308f4fec0.png

GSMArena