Αν και η τιμή έγινε λίγο πολύ γνωστή, αναμένουμε να μάθουμε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Η OnePlus έγινε αρχικά γνωστή λανσάροντας προσιτές συσκευές με premium χαρακτηριστικά και έκανε ταυτόχρονα τους ανταγωνιστές της να δείχνουν αρκετά ακριβότεροι, συγκριτικά με τα χαρακτηριστικά που διέθεταν στις δικές τους συσκευές. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, οι τιμές της OnePlus έχουν φτάσει πολύ κοντά στις high-end συσκευές των αντιπάλων της. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρία κάνει τόσο μεγάλο ντόρο για το OnePlus Nord, μία σειρά προϊόντων χαμηλότερης τιμής στο πνεύμα του αρχικού OnePlus.

Έπειτα από αρκετές διαρροές, η OnePlus επιβεβαίωσε ότι θα πουλάει αυτές τις συσκευές κάτω από την ομπρέλα προϊόντων Nord. Πέρα από αυτό, η μόνη επιπλέον λεπτομέρεια που υπάρχει για την ώρα, είναι ένα σχόλιο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OnePlus, Pete Lau ο οποίος αναφέρει:

Το Nord θα είναι το πρώτο μας προϊόν κάτω από τα $500 στα τελευταία χρόνια.

Φαίνεται ότι θα υπάρξει ένας ήπιος διαχωρισμός στη στρατηγική της OnePlus, μεταξύ των κορυφαίων συσκευών και των συσκευών Nord που αν και θα διαθέτουν πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, εντούτοις δεν θα μπορούν να αποκαλούνται «ναυαρχίδες.» Ενδεικτικό για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές είναι η πληροφορία ότι το νέο μοντέλο, θα ενσωματώνει το Snapdragon 765G SoC της Qualcomm, το οποίο υποστηρίζει και 5G συνδέσεις. Ταυτόχρονα, η εταιρία κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο από ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ που αποτελείται από 4 μέρη, που εξετάζει τη δημιουργία του OnePlus Nord. Δεν περιλαμβάνει πολλά για το ίδιο το τηλέφωνο, πέρα από το φαινομενικά πιεσμένο χρονοδιάγραμμα αλλά και την αίσθηση ότι το τηλέφωνο θα υιοθετήσει τάσεις σκανδιναβικού σχεδιασμού.

Όσο για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Nord, ή τα Nords αν μιλάμε για περισσότερα, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και τα τέλη του μήνα όταν και αναμένεται να ανακοινωθούν οι συσκευές για την Ινδία και για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Insomnia, το νέο μοντέλο της OnePlus θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας από την TCCM με πλήρη υποστήριξη.