Παρόλα αυτά, Apple και Samsung συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία σύμφωνα με στατιστικά της Canalys

Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους δε φημίζεται για τις υψηλές του πωλήσεις, όμως με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση (τον πόλεμο στην Ουκρανία, νέα lockdown στην Κίνα και παγκόσμιο πληθωρισμό), οι αποστολές smartphone έχουν μειωθεί κατά 11% σε σχέση με το περασμένο έτος. Οι πρωτοπόροι της αγοράς, Samsung και Apple που διέθεσαν στην αγορά περιζήτητα μοντέλα δεν επηρεάστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες στις πέντε κορυφαίες, παρατήρησαν πτώση ζήτησης.

Η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24% μερίδιο αγοράς, 5% πάνω από το εορταστικό τρίμηνο και 2% πάνω από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ως συνήθως, οι κυκλοφορίες συσκεών της Apple προς το τέλος του έτους της έδωσαν μεγάλη αύξηση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο, αλλά η Samsung παρέμεινε πρώτη χάρη στις πωλήσεις των Galaxy S22 και στην αυξημένη ζήτηση της Galaxy A σειράς.

Παρά τις αναφορές για μειωμένη παραγωγή, η Apple συνεχίζει να έχει αυξημένη ζήτηση, με το iPhone SE τρίτης γενιάς να αποτελεί μια σημαντική συσκευή στις πωλήσεις, όπως αναφέρει η ανάλυση της Canalys. Οι πάροχοι αναζητούν 5G συσκευές για διάθεση προς πώληση και το SE 2022 είναι το φθηνότερο 5G iPhone. Φυσικά η σειρά iPhone 13 συνεχίζει να πουλάει πολύ καλά.

canalys-smartphone-sale-q1.jpg

Η Xiaomi παραμένει στην τρίτη θέση με 13% μερίδιο αγοράς, 1% χαμηλότερα απ' ότι το περασμένο έτος, με τη Redmi Note σειρά να ευθύνεται για την επιτυχία της εταιρείας. Στη δε Oppo περιλαμβάνονται και πωλήσεις OnePlus συσκευών, που αντιστοιχούν σε 10% της αγοράς (επίσης 1% πτώση σε σχέση με το περασμένο έτος), ενώ η Vivo βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 8% μερίδιο αγοράς, πτώση 2% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τέλος, η ανάλυση της Canalys περιλαμβάνει και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το άμεσο μέλλον, καθώς αναμένει η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών να βελτιωθεί πιο σύντομα απ' ότι αναμένεται, κάτι που σίγουρα θα βελτιώσει και τις τιμές των συσκευών.

  • Like 1
  • Thanks 1