Πολλά από τα προϊόντα τεχνολογίας που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο θα μπορούσαν να καθυστερήσουν εξαιτίας προβλημάτων στην παραγωγή.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Ltd) προειδοποίησε τους πελάτες της πρόσφατα ότι σε αρκετές από τις μονάδες παραγωγής της αντιμετώπισε προβλήματα με μολύνσεις από ιούς στις 3 Αυγούστου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα προσωρινές διακοπές και καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Στις περισσότερες μονάδες παραγωγής, η λειτουργία επανήλθε σε “σύντομο χρονικό διάστημα” αλλά σε κάποιες άλλες απαιτήθηκε μία ολόκληρη μέρα για να επανέλθουν και να συνεχιστεί κανονικά η παραγωγή. Η εταιρεία απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι έπεσε θύμα παραβίασης ή hacking, αλλά παράλληλα δεν έδωσε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στοιχεία ή λεπτομέρειες για τον ιό ή την πηγή της μόλυνσης. Παρόλα αυτά, υποσχέθηκε να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες στις 6 Αυγούστου.

“Η TSMC έχει δεχτεί επιθέσεις από ιούς και παλαιότερα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μία επίθεση με ιό έχει επηρρεάσει τις γραμμές παραγωγής μας” δήλωσε στο Bloomberg, η Chief Financial Officer της εταιρείας, Lora Ho.

Μία χαμένη ημέρα παραγωγής ενδεχομένως να μην φαίνεται σε κάποιους κάτι το σπουδαίο, όμως θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο ανάλογα τις περιστάσεις. Η TSMC παράγει στα εργοστάσια της chips για πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων της Apple, της AMD, της Nvidia και της Qualcomm. Ακόμα και για μία μέρα να διακοπεί η παραγωγή, θα μπορούσε να σημαίνει καθυστερήσεις στην διάθεση των συσκευών στην αγορά, έστω και μικρές ή θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις, κάτι αρκετά σοβαρό για τις εταιρείες που «ρίχνουν» στην αγορά προϊόντα σε περιορισμένες ποσότητες, όπως στην περίπτωση των high-end καρτών γραφικών. Επομένως μπορεί να μην έχει επιπτώσεις στο λανσάρισμα κάποιου προϊόντος, μπορεί όμως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσουν τα αγαπημένα σας gadgets στα χέρια σας.

Engadget

  • Like 1