Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Sony ανακοίνωσε το Xperia Z1F ένα νέο smartphone το οποίο θεωρείται η μικρή εκδοχή του κορυφαίου Xperia Z1 και το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά στον Ιαπωνικό πάροχο NTT DoCoMo.

Η πρώτη διαφορά σε σχέση με το μεγάλο αδερφό είναι φυσικά οι διαστάσεις της οθόνης με τεχνολογία Triluminos, οι οποίες "περιορίζονται" στις 4.3 ίντσες και με ανάλυση 720p, από τις 5 ίντσες και την Full HD ανάλυση του Xperia Z1. Το Xperia Z1F έχει πάχος 9.7 χιλιοστών και βάρος 140 γραμμάρια και οι συνολικές του διαστάσεις το κάνουν πολύ εύκολο στο κράτημα με το ένα χέρι. Παράλληλα διατηρεί τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του Xperia Z1 με το γυαλί να κυριαρχεί όχι μόνο στη μπροστινή επιφάνεια αλλά και στη πίσω.

 

Η κάμερα των 20.7mp κάνει την εμφάνιση της και στο μικρό μοντέλο με Exmor αισθητήρα ενώ σε κορυφαία επίπεδα διατηρούνται οι επιδόσεις της συσκευής με τη Sony να μην έχει προχωρήσει σε αλλαγή του Snapdragon 800 στα 2.2 GHz με 2 GB RAM. Η μπαταρία είναι στα 2.300 mAh και χωρίς καμία έκπληξη μαθαίνουμε ότι και αυτό το μοντέλο της Sony έχει προστασία από το νερό και τη σκόνη.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αν και το πότε θα κυκλοφορήσει το Xperia Z1F εκτός Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στην Ευρώπη κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Στην Ιαπωνία πάντως θα διατεθεί αποκλειστικά από τον Ιαπωνικό πάροχο NTT DoCoMo περί τα τέλη του μήνα.

 

Link.png Site: http://www.sonymobile.co.jp/xperia/docomo/so-02f/[/url]']SonyMobile