Τη νέα της ναυαρχίδα, Xperia XZ παρουσίασε η Ιαπωνική εταιρεία σε σχετική εκδήλωση στην έκθεση IFA 2016, και μαζί παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο “compact”, στο οποίο θα αναφερθούμε με περισσότερη λεπτομέρεια σε άλλο άρθρο.

Το νέο Xperia XZ διαθέτει οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 5,2 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 820 SoC σε συνδυασμό με 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Είναι water-proof όπως σχεδόν κάθε high-end μοντέλο της σειράς Xperia και διαθέτει υποδοχή USB Type-C ενώ υποστηρίζει Quick Charge 3.0 (η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2900mAh).

 

Το νέο Xperia XZ είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό, το οποίο η Sony ονομάζει ALKALEIDO, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μονοκόμματο τμήμα αλουμινίου, το οποίο είναι κατάλληλα επεξεργασμένο για να προσφέρει ωραία αίσθηση στο κράτημα χωρίς να γεμίζει δαχτυλιές.

 

Η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 13 Megapixels για εξαιρετικής ανάλυσης και ποιότητας selfies σύμφωνα με την Sony ωστόσο το κορυφαίο ενδεχομένως χαρακτηριστικό του Xperia XZ είναι η κύρια κάμερα, η οποία παρόλο που επιδεικνύει τα γνωστά 23 Megapixels βασίζεται σε έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα Exmor RS (IMX300) και εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης.

 

 

Σύμφωνα με την Sony, το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης που έχει την ονομασία Triple Image Sensing, χρησιμοποιεί color detection, phase detection καθώς και laser και επομένως επιτυγχάνει κορυφαία εστίαση ακόμα και γρήγορα κινούμενων αντικειμένων σε όλες τις συνθήκες, τόσο κατά την λήψη φωτογραφιών όσο και κατά την λήψη video (υποστηρίζεται 4K video, και 2x lossless zoom).

 


gallery_286955_3285_156607.jpg

 


Παρόλο που για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS), η Sony υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα είναι εφάμιλλα με το σύστημα SteadyShot Intelligent Active Mode που χρησιμοποιεί 5-axis gyroscope. Το νέο Sony Xperia XZ θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου, με τιμή €699.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ