Ύστερα από την ανακοίνωση του Xperia Z smartphone στην έκθεση CES 2013, η Sony ανακοίνωσε σήμερα το Xperia Tablet Z, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τη νέα της ναυαρχίδα στην κατηγορία.

Τρέχει το λειτουργικό σύστημα του Android 4.1, ενώ διαθέτει ακόμη οθόνη 10.1” ιντσών με ανάλυση 1920x1200 pixel. Ο επεξεργαστής του είναι o Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064 τετραπύρηνος Krait, χρονισμένος στο 1.5GHz, με τη φωτογραφική μηχανή του να είναι 8.1 megapixel Exmor. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε LTE chip, 2GB Ram, 32GB εσωτερικής αποθηκευτικής μνήμης με επέκταση μέσω microSD καρτών μνήμης, NFC και μπαταρία μόλις 6.000mAh λόγω του λεπτού σχεδιασμού του. Ενσωματώνεται επίσης το λογισμικό Mobile Bravia Engine 2 και το S-Force για βελτίωση του ήχου.

 

xperia-tablet-z-3.jpg

 

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό του, το Tablet Z είναι μόλις 6.9 χιλιοστά σε πάχος, ζυγίζει 495 γραμμάρια ενώ είναι αδιάβροχο αλλά και προστατευμένο από τη σκόνη. Πρόκειται έτσι για το πιο ελαφρύ και λεπτό tablet της αγοράς στην κατηγορία των 10" ιντσών. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την τιμολόγηση ή τη διαθεσιμότητα της συσκευής, αλλά αν αναλογιστούμε ότι το Xperia Z θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, δε θα αργήσει να κυκλοφορήσει και η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας στα tablet.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/sony-announces-xperia-tablet-z-101-inch-display-69mm-thin-waterproof?[/url]

']neowin.net