Μπορεί η Sony να σταμάτησε να κατασκευάζει PCs, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε και την υποστήριξη των παλαιών συστημάτων, και αυτό δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα με την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος που διαθέτουν σε Windows 10.

Ο Ιαπωνικός κατασκευαστής προειδοποιεί τους χρήστες υπολογιστών VAIO να μην εγκαταστήσουν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ωσότου ετοιμάσει τους drivers που είναι απαραίτητοι για να λειτουργεί το hardware σωστά και αποτελεσματικά. Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Έτσι, αν ο υπολογιστής VAIO που έχετε στην κατοχή σας “τρέχει” Windows 8.1, οι drivers για τα Windows 10 δεν θα έτοιμοι μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, ενώ αν τρέχει Windows 8, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Νοέμβριο. Αν τώρα ο υπολογιστής σας είναι τόσο παλαιός που τον αγοράσατε με Windows 7, το μόνο που υπόσχεται η Sony είναι ότι αυτόν τον μήνα θα περιγράψει κάποιους “περιορισμούς και ζητήματα”, και αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως η εταιρεία εγκαταλείπει την υποστήριξη τους, μερικώς ή ακόμα και ολοκληρωτικά.

 

Κανείς δεν μπορεί βεβαίως να σας σταματήσει από το να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή VAIO που έχετε στην κατοχή σας σε Windows 10, αλλά ενδεχομένως κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του hardware να μην λειτουργούν ή να λειτουργούν με μειωμένη απόδοση.

 

Link.png Site: Engadget