Οι υψηλοί στόχοι της Sony στην αγορά των smartphone ποτέ δεν αποτελούσαν μυστικό αν και τώρα μαθαίνουμε τους ακριβείς στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πωλήσεων και του marketing, Dennis Van Schie, η Sony Mobile Communications η οποία δημιουργήθηκε το 2011 μετά την εξαγορά του μεριδίου της Ericsson από την κοινοπραξία των δύο εταιρειών, στοχεύει την τρίτη θέση των κατασκευαστών σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

 

Για το στόχο αυτό το στέλεχος της Sony δεν έχει θέσει ακριβές χρονοδιάγραμμα αν και δηλώνει ότι «κάτι τέτοιο δε θα γίνει σε 10 χρόνια αλλά αρκετά νωρίτερα». Η τρίτη θέση κατά τον Van Schie αντιστοιχεί στο 20% των πωλήσεων smartphone και με τα σημερινά δεδομένα η Sony έχει μερίδιο 6.5 - 7% της αγοράς. Ακόμα προσέθεσε ότι η Sony θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αγορά smartphone με τιμές €300 και άνω όπου εκεί «βρίσκεται το κέρδος».

 

Η στρατηγική της εταιρείας έχει στόχο εταιρείες όπως η HTC αλλά και εταιρείες από την Κίνα με μεγάλη παρουσία στο χώρο όπως η Huawei και η ZTE. Πρόσφατα η Sony κυκλοφόρησε το Xperia Z1, το κορυφαίο της smartphone για το 2013 ενώ φήμες αναφέρουν ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και η mini έκδοση του με πιο ανταγωνιστική τιμή.

 

Link.png Site: http://blogs.wsj.com/tech-europe/2013/10/02/sony-aims-to-be-worlds-no-3-handset-maker/[/url]']Wall Street Journal