Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και η Sony ανακοίνωσε πριν λίγο στην IFA 2017, τα δύο της νέα smartphone, τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact.

Αρχικά και τα δύο smartphones φέρουν τον ίδιο Omnibalance σχεδιασμό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τη Sony, κάτι που δεν είναι στα πλεονεκτήματα της συσκευής. Αυτό διότι τα μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη, δεν επιτρέπουν στη Sony να ενσωματώσει μεγαλύτερη επιφάνεια από τις 5,2 ίντσες που υποστηρίζει τώρα η συσκευή ενώ σε σχέση με τη μόδα της εποχής, το Xperia XZ1 δείχνει να μένει πίσω.

 

Κατά τα άλλα η ίδια η Bravia οθόνη και φέτος ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες που βλέπουμε και στις τηλεοράσεις της Ιαπωνικής εταιρείας, υποστηρίζοντας παράλληλα HDR για καλύτερη αναπαραγωγή ταινιών. Η ανάλυση παραμένει Full HD, με το XZ Premium να παραμένει το μοναδικό με 4K ανάλυση.Πάνω από την οθόνη υπάρχει η selfie κάμερα των 13MP με δυνατότητα ευρυγώνιων φωτογραφιών.

 


 


Φυσικά η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος αποτελεί μία από τις καλύτερες που συναντάμε σε smartphone. Με ανάλυση 19MP, η Sony έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις στην περσινή υλοποίηση ενώ ενσωματώνει και τη λειτουργία για εξαιρετικά αργό βίντεο (super slow motion) και στα 960 καρέ το δευτερόλεπτο στην HD ανάλυση. Υποστηρίζει ακόμα την τεχνολογία πρόβλεψης για πολύ γρήγορη αυτόματη εστίαση ενώ λείπει η υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης.

 


gallery_286955_4175_69254.jpg

 

 

 

gallery_286955_4175_23890.jpg

 


Η μεγαλύτερη αλλαγή σε ότι αφορά την κάμερα έρχεται με τη λειτουργία 3D Creator, ένα λογισμικό που επιτρέπει να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες απεικονίσεις είτε ενός προσώπου είτε ενός αντικειμένου.
Στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους είτε για δημιουργία avatar είτε ακόμα για το εκτυπώσουμε σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

 

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, το Compact παραμένει η πρόταση που διαθέτει όλα τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου μοντέλου με ελάχιστες διαφορές, σε ένα πολύ μικρότερο όμως πακέτο. Η πρώτη διαφορά είναι φυσικά στην οθόνη η οποία μικραίνει σε διαστάσεις (4,6 ιντσών) αλλά και σε ανάλυση (HD).

 

Εκτός από τη μικρότερη μπαταρία, μία ακόμη διαφορά είναι στην ανάλυση της εμπρόσθιας κάμερας η οποία πέφτει στα 8MP.Όπως πάντα, και τα δύο μοντέλα είναι αδιάβροχα αφού υποστηρίζουν το πρότυπο IP68, ενώ θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας τον Οκτώβριο, έχοντας προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android, την 8.0 Oreo.

 


gallery_286955_4175_152618.jpg

 

 

 

gallery_286955_4175_8283.jpg