Η Sony δημοσίευσε πριν από λίγο στο επίσημο blog της το πλάνο αναβάθμισης των συσκευών Xperia που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Android σε Ice Cream Sandwich. Όσον αφορά το Xperia arc και το Xperia neo, η αναβάθμιση στην έκδοση Android 4.0.4 έχει ξεκινήσει την κυκλοφορία της για τους κατόχους των συσκευών αυτών. Την έκδοση Android 4.0.4 θα λάβουν επίσης και smartphones που έχουν ήδη την αναβάθμιση του Ice Cream Sandwich, δηλαδή οι συσκευές Xperia arc S, Xperia neo V και Xperia ray οι οποίες τρέχουν το Android 4.0.3.

Ακόμη η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες της προηγούμενης εβδομάδας, σχετικά με το ότι το smartphone Xperia Play που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί στην νεότερη έκδοση του Android, παραμένοντας στο Android 2.3. Σύμφωνα με την εταιρεία ο κύριος λόγος που η συσκευή παραμένει σε παλαιότερη έκδοση λογισμικού, είναι η αποφυγή του κινδύνου να αλλοιωθεί η εμπειρία του gaming, καθώς άλλωστε πρόκειται για ένα smartphone με χαρακτηριστικά PlayStation.

 

Όπως και στις περισσότερες αναβαθμίσεις των συσκευών της εταιρείας, οι ενημερώσεις λογισμικού στα Xperia smartphones κυκλοφορούν σταδιακά σε όλους τους κατόχους τους. Εάν είστε χρήστες μίας εκ των συσκευών Xperia Arc και Xperia Neo, μπορείτε να δείτε εάν είναι διαθέσιμη η αναβάθμισή για εσάς από αυτό και αυτό το σύνδεσμο αντίστοιχα.

 

Link.png Site: xperiablog.net