Από τη 1η Απριλίου, ο Jack Tretton δεν θα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment America (SCEA). Ο λόγος της αποχώρησης του δεν είναι ξεκάθαρος, ωστόσο στο δελτίου τύπου που εξέδωσε η Sony, λέει ότι η απόφαση ήταν αμοιβαία.

Τη θέση του Jack Tretton θα καλύψει ο Shown Layden, Executive Vice President και Chief Operating Officer της Sony Network Entertainment International. Ο Tretton εντάχθηκε στο δυναμικό της Sony το 1995, και υπήρξε μία εξέχουσα φυσιογνωμία από τότε που ανέλαβε τον συγκεκριμένο ρόλο στη Sony Β.Αμερικής, το 2006. Ήταν στη πρώτη γραμμή της εταιρείας για όσο το PlayStation 3 αποτελούσε την ναυαρχίδα της εταιρείας στις κονσόλες, και αποχωρεί την ώρα που το PlayStation 4 απολαμβάνει ιδιαίτερη επιτυχία ενώ έχει πάρει ένα αρχικό προβάδισμα έναντι του Xbox One, όσο αφορά στις πωλήσεις.

 

«Η εργασία μου στην SCEA τα τελευταία 19 χρόνια, αποτέλεσε την πλέον ανταποδοτική εμπειρία της καριέρας μου» δήλωσε ο Tretton. «Αν και θα μου λείψει βαθιά η ταλαντούχα ομάδα στην SCEA και το πάθος που επιδεικνύουν σε καθημερινή βάση οι οπαδοί μας, είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Αφήνω το PlayStation σε μία θέση που είναι αρκετά ισχυρό και το μέλλον αναμένεται λαμπρότερο για το PlayStation Nation».

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/us/2014/03/06/jack-tretton-step-president-sony-computer-entertainment-america-march-31/[/url]']TheNextWeb