Η έλευση του iPad από την Apple δεν αποτέλεσε απλά την εξέλιξη μιας υπάρχουσας κατηγορίας υπολογιστή, αλλά στην ουσία την δημιουργία ενός νέου τρόπου computing που με βάση την οθόνη αφής, δημιούργησε νέα δεδομένα με τα οποία οι υπόλοιπες εταιρείες έπρεπε να ακολουθήσουν. Η τρομακτική επιτυχία του iPad τα τελευταία 3 χρόνια οδήγησε σε νέους όρους όπως «μετα pc» εποχή και δημιούργησε όπως είπαμε στην αναθεώρηση δεδομένων για πολλές εταιρείες.

Μια από αυτές είναι η Sony η οποία δημιουργώντας αξιόλογα smartphones χωρίς όμως να προσφέρει συγκινήσεις, έκανε την πρώτη της προσπάθεια στα tablets το 2011 με την παρουσίαση όχι ενός αλλά δύο μοντέλων, του Xperia S και του Xperia P. Και τα δύο tablets δεν ακολούθησαν την πεπατημένη των περισσοτέρων tablets που στηρίζονταν στην πλατφόρμα του Android, και έφεραν μερικά νέα στοιχεία όπως διαφορετικό σχεδιασμό και ασυνήθιστο μέγεθος. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι το Xperia P διέθετε οθόνη 5.5’ ιντσών, με τη Sony να το αποκαλεί tablet, ενώ 2 χρόνια μετά η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέο smartphone με ίδιες διαστάσεις οθόνης.

 

 

 

Και τα δύο μοντέλα, δε συνάντησαν την αποδοχή που θα περίμενε η Sony με τους λόγους να επεκτείνονται σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένου και της πλατφόρμας. Εν έτη 2013 η Sony κάνει τη νέα της προσπάθεια, η οποία όμως έχει πιο σταθερές βάσεις και με την εταιρεία να δείχνει ότι έμαθε από τα λάθη της.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/reviews/_/smartphones/sony-xperia-z-tablet-r178[/url]']Διαβάστε την πλήρη παρουσίαση του Sony Xperia Tablet Z