Ύστερα από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των HTC και Samsung που φέρνουν την έκδοση Android Gingerbread στα πρόσφατα μοντέλα τους με τη μορφή αναβάθμισης, ήρθε και η ώρα της Sony Ericsson. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Sony Ericsson στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το δημοφιλή καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος δανείζει τη φωνή του σε πρόγραμμα πλοήγησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει η αναβάθμιση Android 2.3.4 για τους κατόχους του Xperia Arc και του Xperia Play. Μαζί με όλα τα νέα χαρακτηριστικά της νέα έκδοσης, η Sony Ericsson προσθέτει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα με το Facebook μέσω της λειτουργίας Facebook inside Xperia. Έτσι για παράδειγμα κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού στη συσκευή σας, μπορείτε να επιλέξετε Like στο κομμάτι και παράλληλα να ενημερωθούν οι φίλοι σας. Αντίστοιχα τα γενέθλια και τα γεγονότα μέσα από το Facebook συγχρονίζονται με το ημερολόγιο της συσκευής όπως επίσης και οι επαφές.

 

p1040996e.jpg

 

Σε άλλες ειδήσεις της Sony Ericsson, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η εταιρεία, παρουσίασε τη νέα εφαρμογή πλοήγησης NDrive για το Xperia X8 η οποία ενσωματώνει τις φωνές του Λάκη Λαζόπουλου και των 10 Μικρών Μήτσων στις οδηγίες πλοήγησης. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Android Market από τις 23 Μαΐου μόνο για κατόχους του Xperia X8 και έως τέλος Ιουνίου θα διατίθεται αποκλειστικά για τα X8 που θα πωλούνται μέσα από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote, OTE, Γερμανός. Από τη 1η Ιουλίου θα διατίθεται μέσα από όλα τα δίκτυα καταστημάτων στην Ελληνική αγορά.

 

Για μια πρώτη γεύση των οδηγιών πλοήγησης με τις φωνές των 10 μικρών μήτσων, ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που ηχογραφήσαμε κατά την παρουσίαση