Παράλληλα με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του PlayStation 4 στην Ιαπωνία (το Φεβρουάριο του 2014) καθώς και την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του PS Vita, η Sony προχώρησε και στα αποκαλυπτήρια του PS Vita TV το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ως η απάντηση της εταιρείας στο Apple TV.

Το PS Vita TV μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ μικρή κονσόλα παιχνιδιών με διαστάσεις 6 x 10 εκατοστά και η οποία φέρνει τα παιχνίδια του PS Vita, του PSP και του PS1 στην τηλεόραση σας. Όσον αφορά τα παιχνίδια του PS Vita, αυτά δεν υποστηρίζονται όλα ειδικά όταν κάνουν χρήση της επιφάνειας αφής καθώς και του αισθητήρα κίνησης που διαθέτει η φορητή παιχνιδοκονσόλα της Sony.

 

Πολύ σημαντική επίσης είναι η δυνατότητα του PS Vita TV να χρησιμοποιηθεί με το επερχόμενο PlayStation 4, επιτρέποντας να παίξετε τα παιχνίδια του PS4 σε άλλη τηλεόραση αν αυτή που είναι συνδεδεμένη η κονσόλα είναι κατειλημμένη.

 

 

Επιπλέον το PS Vita TV δεν περιορίζεται μόνο στην αναπαραγωγή παιχνιδιών αφού υποστηρίζει και μια σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες όπως Twitter, Hulu αλλά και υπηρεσίες της ίδιας της Sony όπως το Video Unlimited για streaming ταινιών στην τηλεόραση σας.

 

Η κυκλοφορία του PS Vita TV έχει προγραμματιστεί αρχικά στην Ιαπωνία στις 14 Νοεμβρίου και με τιμή περίπου στα $100. Θα υπάρχει ακόμα και μια δεύτερη πρόταση στην οποία θα περιλαμβάνεται στο πακέτο και το Dual Shock 3 με μια κάρτα μνήμης και τιμή $150.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/9/4710080/sony-ps-vita-tv[/url]']TheVerge