Διαθέσιμη κάνει από σήμερα η Sony την αναβάθμιση του Android 5.0 Lollipop για δύο από τα κορυφαία της smartphone, το Xperia Z3 και το Xperia Z3 Compact.

Η αναβάθμιση ξεκινά αρχικά από την Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής μέσω OTA (over the air) όμως οι πιο τολμηροί μπορούν να κατεβάσουν το συγκεκριμένο αρχείο προκειμένου να προχωρήσουν στην αναβάθμιση με το εργαλείο Flashtool. Σύμφωνα με τη Sony πάντως τις επόμενες δύο εβδομάδες, περισσότερα μοντέλα της σειράς Z θα λάβουν την αντίστοιχη αναβάθμιση μεταξύ των οποίων το Xperia Z2, Xperia Z1, Xperia Z2 Tablet και Xperia Z Ultra.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη της ανακοίνωση, μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το Android 5.0 Lollipop στο Xperia Z3 και Z3 Compact είναι ένα ανανεωμένο περιβάλλον το οποίο στηρίζεται στο material σχεδιασμό της Google. Η οθόνη ειδοποιήσεων και η οθόνη κλειδώματος διαθέτουν νέο σχεδιασμό με επιλογές οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις που χρειάζεστε.

 

Επιπλέον υποστηρίζονται πολλαπλά προφίλ χρήσης της συσκευής, λειτουργία επισκέπτη προκειμένου άλλα άτομα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας χωρίς να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές και στα προσωπικά σας στοιχεία.

 

Link.png Site: Sony Mobile