Έχοντας κλείσει το 2012, στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Apple και την Samsung, η Sony φαίνεται ότι στρέφει αλλού τον προσανατολισμό της.

Βλέποντας τα έσοδά της να βρίσκονται σε πτώση το τελευταίο διάστημα, όπως άλλωστε και της HTC, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει την αποχώρηση της από την αγορά των low-end smartphones. Να υπενθυμίσουμε ότι η HTC από την μεριά της είχε κάνει και αυτή αντίστοιχη δήλωση, αναφέροντας ότι θα αφήσει πίσω της την αγορά των low-end smartphone εστιάζοντας το ενδιαφέρον της σε πιο καινοτόμες λύσεις με απώτερο αποτέλεσμα να προσφέρει, όπως ισχυρίζεται, την κορυφαία εμπειρία στο χρήστη και τελικό καταναλωτή. Κάτι τέτοιο εντούτοις δεν φαίνεται να συμβαίνει σύμφωνα με πολλούς, εφόσον τα ποσοστά κερδοφορίας συνεχώς μειώνονται.

 

Η Sony από την μεριά της, δια στόματος Stephen Sneeden δήλωσε ότι πιθανόν και αυτή θα προβεί σε μια αντίστοιχη κίνηση, "αφήνοντας" τη συγκεκριμένη κατηγορία σε άλλους κατασκευαστές. Φαίνεται δηλαδή η εταιρεία να θεωρεί ότι ο καλύτερος τρόπος να πλησιάσει την Apple και την Samsung είναι να εστιάσει το ενδιαφέρον της στην flagship σειρά συσκευών της εγκαταλείποντας τα low-end. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία σκοπεύει να ελαχιστοποιήσει το χάσμα μεταξύ αυτής και των ανταγωνιστών της, σε διάστημα δύο ετών.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Sony-may-follow-HTC-and-give-up-on-low-end-smartphones_id38631[/url]']phonearena.com