Η Sony ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σταματήσει την διάθεση στην αγορά του δημοφιλούς MiniDisc player, έπειτα από μια "περίεργη" πορεία 21 χρόνων που διένυσε.

Η εταιρεία βάζει τις πινελιές σε ορισμένες συσκευές που θα βγουν από το εργοστάσιο παραγωγής τον επόμενο μήνα, οι οποίες θα είναι και οι τελευταίες, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της παραγωγής του. Το MiniDisc player έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 1992. Η μορφή της συσκευής αλλά και οι τεχνικές της προδιαγραφές επέτρεπαν την εγγραφή μουσικών αρχείων σε ένα μικρό οπτικό δίσκο, μικρότερο και από το μέγεθος των συνήθη CDs που κυκλοφορούν στην αγορά.

 

Η όλη ιδέα ήταν να κάνουν το format της συσκευής όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο, που να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του, αλλά γεγονός είναι ότι ποτέ δεν αντεπεξήλθε στις προβλέψεις για την αγορά της Αμερικής. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που ακολούθησε και η οποία δεν εφάρμοσε μικρότερες τιμές στο πέρασμα του χρόνου, θεωρείται μια αιτία των χαμηλών ποσοστών αποδοχής στην συγκεκριμένη αγορά. Η χώρα που το ΜIniDisc προσέλκυσε έντονα το ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν η Ιαπωνία.

 

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Sony κράτησε το συγκεκριμένο format για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα συνήθη CDs την δεκαετία του 1990 και προφανώς δεν είχε κάποια περαιτέρω ευκαιρία με την εμφάνιση της ψηφιακής μουσικής και το iPod το 2001.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51515-sony-finally-discontinuing-the-minidisc-after-more-than-20-years.html[/url]']techspot.com