Η Sony Mobile ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανακοινώσει λίαν συντόμως την εγγενή υποστήριξη του γνωστού χειριστηρίου Dualshock 3 PlayStation 3. Κάτι τέτοιο αυτομάτως σημαίνει ότι θα μπορεί ο χρήστης να το χρησιμοποιήσει ασύρματα σε Android/PlayStation Mobile παιχνίδια χωρίς να είναι απαραίτητη η διαδικασία root της συσκευής ή επιπρόσθετο λογισμικό.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα εντοπίστηκε αρχικώς στο Sony Xperia SP (C530X) και πιο συγκεκριμένα στο μενού των ρυθμίσεων, όπου υπάρχει μια επιλογή "Dualshock 3 wireless controller". Αρχικώς θα χρειαστεί να συνδεθεί η συσκευή με το χειριστήριο μέσω ενός USB-OTG καλωδίου. Μόλις αυτό πραγματοποιηθεί μπορεί ο χρήστης να αποσυνδέσει το καλώδιο και το χειριστήριο μαζί με την συσκευή θα επικοινωνούν μέσω Bluetooth.

 

Από την ίδια επιλογή μπορεί να απενεργοποιηθεί η μεταξύ τους σύζευξη. Αν όμως επιθυμούμε να επανασυνδέσουμε την συσκευή θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί PS στο χειριστήριο και αυτομάτως θα συνδεθούν ξανά, χωρίς να είναι απαραίτητο το καλώδιο.

 

 

Γεγονός είναι ότι η χρήση ενός controller αντίστοιχου με αυτό της Sony αποδεικνύεται πολύ πρακτικότερο από την χρήση οθονών αφής των συσκευών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Άγνωστο παραμένει το εάν η υποστήριξη αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες συσκευές.

 

Link.png Site: http://www.xperiablog.net/2013/04/08/sony-introducing-native-dualshock-3-controller-support-for-xperia-phones/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+XperiaBlog+[/url](Xperia+Blog)']xperiablog.net