Τα νέα της in-ear ακουστικά, τα WF-1000XM5, ανακοίνωσε σήμερα η Sony, τα οποία διαθέτουν την «καλύτερη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου» στην αγορά σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία.

Σε σχέση με τον προκάτοχό τους, τα XM5 είναι κατά 25% μικρότερα σε μέγεθος και κατά 20% ελαφρύτερα. Πλέον διαθέτουν τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό, συμπεριλαμβανομένων των διπλών μικροφώνων ανατροφοδότησης, τα οποία βελτιώνουν την απόδοση της εξουδετέρωσης χαμηλών συχνοτήτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βήμα προόδου της Sony στον τομέα της εξουδετέρωσης θορύβου, με αποτέλεσμα ο ήχος του περιβάλλοντος να συλλαμβάνεται με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής V2, που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη Sony, ξεκλειδώνει τις δυνατότητες του επεξεργαστή εξουδετέρωσης θορύβου HD QN2e. Ο  συνδυασμός αυτός τεχνολογιών ελέγχει τα έξι μικρόφωνα, και στα δύο αυτιά, για να προσφέρει «πρωτοφανή ποιότητα εξουδετέρωσης θορύβου» η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή απόδοση για το περιβάλλον σας. 

image.png.58045d4e0803b04372a3d43ad87fe501.png

Ο Dynamic Driver X είναι σε θέση να αναπαράγει μεγάλο εύρος συχνοτήτων για πιο πλούσια και λεπτομερή φωνητικά ενώ η δομή του διαφράγματος συνδυάζει πολλά διαφορετικά υλικά για τον θόλο και την ακμή, επιτυγχάνοντας καθαρές υψηλές συχνότητες και βαθύ, πλούσιο ήχο μπάσου με χαμηλή παραμόρφωση. Συνδυάζοντας τον νέο επεξεργαστή HD Noise Cancelling Processor QN2e και τον ολοκληρωμένο επεξεργαστή V2 της Sony, τα WF-1000XM5 προσφέρουν επεξεργασία ήχου ακριβείας 24 bit και αναλογική ενίσχυση υψηλής απόδοσης. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλή παραμόρφωση και κρυστάλλινη απόδοση ήχου.

Η κορυφαία ποιότητα ήχου συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των WF-1000XM5, με υποστήριξη για ασύρματο ήχο υψηλής ανάλυσης χάρη στο LDAC, καθώς και το DSEE ExtremeTM για την αναβάθμιση της συμπιεσμένης ψηφιακής μουσικής σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, τα ακουστικά διαθέτουν 360 Reality Audio, το οποίο δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία ήχου που σας μεταφέρει στο επίκεντρο της μουσικής .

Τα ακουστικά WF-1000XM5 είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία ανίχνευσης κεφαλής όπως και το over-ear αδερφάκι τους, η οποία προσαρμόζει αυτόματα τα ηχητικά πεδία ώστε να αντισταθμίζουν την κίνηση του κεφαλιού σας. Οι ήχοι εναρμονίζονται με ακρίβεια με την οθόνη του smartphone σας, ακόμη και καθώς κινείστε, για να εμπλέξουν με το περιεχόμενο που παρακολουθείτε πλήρως, με τη σύνδεση σε συμβατές συσκευές smartphones/υπηρεσίες .

Εκτός από την ακρόαση μουσική, η Sony έχει δώσει έμφαση και στη χρήση των ακουστικών για τηλεφωνικές κλήσεις, όπου χάρη σε έναν αλγόριθμο περιορισμού του θορύβου που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και σε Deep Neutral Network (DNN), η φωνή σας θα ακούγεται σύμφωνα με την εταιρεία πεντακάθαρα ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον. Επιπλέον, αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, η διάταξη μείωσης του θορύβου του ανέμου θα ελαχιστοποιήσει κάθε θόρυβο του ανέμου, ώστε να ξέρετε πάντα ότι θα ακούγεστε.

Για την αυτονομία, η Sony υπόσχεται 8 ώρες ενώ με μόλις 3 λεπτά φόρτισης, ο κάτοχος των ακουστικών μπορεί να ακούσει για 1 ώρα τα αγαπημένα του κομμάτια. Για τη φόρτιση της θήκης υπάρχει υποστήριξη της ασύρματης τεχνολογίας Qi ενώ τα ίδια τα ακουστικά είναι ανθεκτικά στο νερό (ιδρώτας, βροχή) διαθέτοντας την πιστοποίηση IPX4.

Τα Sony WF-1000XM5 θα κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας τον επόμενο μήνα σε 2 χρώματα, άσπρο και μαύρο ενώ η τιμή που έχει ανακοινωθεί για την Αμερικανική αγορά είναι $300.

  • Like 1