Αναμένεται να προσφέρει δικτύωση 5G, επαγγελματικές λειτουργίες φωτογράφισης αλλά και οθόνη 4K HDR.

Η ναυαρχίδα της Sony στο χώρο των smartphones, ακούει στο όνομα Xperia 1 II και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου στις ΗΠΑ, με τιμή στα $1.199. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου και αν κάποιος αγοράσει πριν τις 28 του ίδιου μήνα, θα πάρει δώρο και ένα ζευγάρι ακουστικά WF-1000XM3.

Το Xperia 1 II θα εξοπλίζεται με σύστημα τριπλής κάμερας, το οποίο αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Sony A7 III κι άλλες γνωστές mirrorless φωτογραφικές μηχανές της εταιρίας. Οι 3 κάμερες των 12MP (ευρυγώνια, υπερ-ευρυγώνια και ζουμ) θα έχουν λειτουργία burst έως και 20fps με τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης και αυτόματης έκθεσης ενεργοποιημένες. Με άλλα λόγια, το τριπλό σύστημα κάμερας, θα είναι κατάλληλο για κάθε είδους δράσης ή αθλητικού γεγονότος.

Οι κάμερες μπορούν και ανιχνεύουν επίσης τα μάτια των ανθρώπων και ζώων με τεχνολογία Real Time Eye AF ενώ διαθέτουν επαγγελματικά χαρακτηριστικά τόσο για φωτογράφιση όσο και για εγγραφή βίντεο, ώστε ο χρήστης να έχει τον απόλυτο έλεγχο της σκηνής.

Από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι η οθόνη. Το Xperia 1 II εξοπλίζεται με μεγάλη οθόνη OLED 6.5’’, αναλογίας 21:9, ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR. Μάλιστα, μπορεί να παίξει το ρόλο και εξωτερικής οθόνης σε κάποια μοντέλα DSLR ή mirrorless της Sony. Στο εσωτερικό το τηλέφωνο «κρύβει» επεξεργαστή Snapdragon 856 αλλά και μπαταρία 4000mAh. Ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα έρχεται εξοπλισμένο και με θύρα ακουστικών 3.5mm.

Αν και το Xperia 1 II θα είναι το πρώτο 5G smartphone της Sony στην Ευρώπη, φαίνεται πως για την ώρα θα υποστηρίζει μόνο LTE συχνότητες στις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η Sony ίσως αποκαλύψει σύντομα το Xperia Pro 5G με τεχνολογία mmWave 5G, η οποία θα είναι λειτουργική στις ΗΠΑ. Βέβαια, το Pro 5G, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και επαγγελματικές δυνατότητες όπως θύρα εισόδου HDMI, θα κοστίζει αναμφισβήτητα περισσότερο από το «μη επαγγελματικό» μοντέλο.

  • Like 1
  • Sad 1